Reteta de compot de cirese pentru iarna este una din retetele mele preferate. Compotul de cirese se prepara foarte usor si se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani. La fel de mult imi place si reteta de gem de cirese cu aroma de menta. Sunt retete pe care le prepar in fiecare an cu multa placere.

Pentru un compot de cirese reusit alegem fructe sanatoase, tari, nu foarte coapte, ca sa nu se sfarame la fiert. Spalam bine ciresele si le punem in borcane. Umplem borcanele la trei sferturi din capacitatea lor. Daca dorim sa avem mai multa zeama, umplem borcanele numai pe jumatate. Completam cu apa si apoi toata apa o punem intr-o oala si adaugam zaharul. Pentru un borcan cu capacitatea de 400 ml punem o lingura de zahar (25 gr). Pentru borcanele de 800 gr punem 2 linguri de zahar.

Fierbem siropul si luam spuma. Il lasam apoi sa se mai raceasca si apoi il punem in borcane cu un deget mai jos de gura borcanului. Punem capacele la borcane si le sterilizam. Asezam un prosop intr-o cratita larga si punem borcanele. Punem apa cat sa ajunga pana la jumatatea borcanelor si le fierbem timp de 30-40 minute din momentul in apa incepe sa fiarba.

Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi le punem in camara. Daca nu doriti sa fierbeti siropul separat, puteti sa puneti zaharul direct in borcane, le umpleti cu apa si le sterilizati. Zaharul se va dizolva la fiert.

 

Ingrediente pentru reteta de cirese negre pentru iarna:

 

  • cirese
  • zahar
  • apa

 

Reteta de compot de cirese negre pentru iarna – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine ciresele si le inlaturam coditele.

2. Umplem borcanele cu cirese la 3/4 din capacitatea lor. Completam cu apa, apoi punem toata apa intr-o oala. Adaugam zaharul si fierbem siropul pana da in clocot. Inlaturam spuma care se formeaza si lasam siropul sa se raceasca. Umplem borcanele cu sirop cu un deget mai jos decat gura borcanelor.

Tip: Daca nu doriti sa fierbeti siropul separat, puteti sa puneti zaharul direct in borcane, le umpleti cu apa si le sterilizati. Zaharul se va dizolva la fiert.

3. Asezam un prosop intr-o cratita larga si punem borcanele. Punem apa in cratita pana la jumatatea borcanelor. Fierbem borcanele cu compot de cirese timp de 30-40 minute din momentul in apa incepe sa fiarba.

Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi le punem in camara. Acest compot de cirese rezista foarte bine chiar si 2 ani.

Compot de Cirese Negre pentru Iarna poza 3Compot de Cirese Negre pentru Iarna poza 4

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Compot de Cirese Negre pentru Iarna
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

comentarii