Reteta de prajitura cu cacao si crema de cacao este usor de preparat dar rezultatul este o prajitura deosebit de pufoasa, delicioasa, imbibata cu o crema fina si aromata. Pregatim mai intai crema de cacao, deoarece se adauga rece deasupra blatului de prajitura. Mie imi plac imi plac in mod deosebit prajiturile cu multa cacao si le prepar desul de des. De asemenea, checul marmorat cu cacao este preferatul meu!

Aceasta prajitura se coace intr-o tava rotunda unsa cu unt si presarata cu faina, de preferat cu pereti detasabili, ca sa o putem scoate mai usor din tava. Se poate coace si in tava dreptunghiulara, de marime 30/24 cm, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Coacem prajitura la 170 grade (foc mediu spre mic) aproximativ 45 minute. Verificam daca este coapta cu o scobitoare pe care o infigem in prajitura intr-un loc unde nu are crema. Daca scobitoarea iese uscata inseamna ca prajitura este gata.

 

Ingrediente pentru reteta de prajitura cu cacao si crema:

 

  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 lingura de esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat)
  • ¼ lingurita sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina ciocolata rasa

 

Reteta de prajitura cu cacao si crema – ingrediente pentru crema de cacao:

 

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 120 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala

 

Reteta de prajitura cu cacao si crema – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 170 grade.
  1. Pregatim mai intai crema. Intr-o craticioara incalzim laptele impreuna cu coaja de portocala. Diluam 2 linguri de cacao cu putin lapte din cratita si o turnam peste laptele din cratita.
  1. Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel de sarma oul, zaharul, esenta de rom, faina cu putin lapte din cratita pana se formeaza o crema. Turnam crema in cratita cu lapte. Amestecam cu telul si fierbem crema pana se ingroasa, apoi luam cratita de pe foc.
  1. Punem crema sa se raceasca intr-un bol si o acoperim cu folie alimentara. Asezam folia direct pe crema, ca sa nu prinda crema pojghita.
  1. Intr-un bol cernem faina impreuna cu pudra de cacao, sarea si praful de copt.
  1. Batem cu mixerul zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa (aproximativ 10 minute). Adaugam alternativ si cate putin din cantitatea de ulei, amestecul de faina, cacao, praf de copt si lapte, batand cu mixerul la viteza medie pana se incorporeaza toate ingredientele.
  1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili si turnam compozitia in tava. Miscam putin tava sa se aseze uniform compozitia, apoi cu o lingura asezam repede crema de cacao deasupra.
  1. Introducem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade si o coacem aproximativ 45 minute. Dupa ce au trecut 40 minute, verificam daca prajitura este coapta infigand o scobitoare in locurile unde nu este crema. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca prajitura este gata. Nu trebuie sa stea mai mult in cuptor deoarece incepe sa se usuce.
  1. Lasam prajitura in tava aproximativ 5 minute, apoi o scoatem pe un platou. Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra, presaram ciocolata rasa si apoi o taiem.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura cu Cacao si Crema
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)