Tocanita de Ciuperci cu Ceapa

0
10248

Aceasta reteta de tocanita de ciuperci cu ceapa este o reteta de post simpla si gustoasa. Pentru tocanita de ciuperci cu ceapa am folosit 500 gr de ciuperci pleurotus si 1 kg de ceapa mica. Imi place se prepar tocanita de ciuperci cu aceste cepe mici, care raman intregi dupa fierbere. Tot cu ceapa mica am preparat si reteta de tocanita de iepure cu ceapa. Aceste cepe mici pot fi inlocuite cu ceapa uscata taiata bucati mai mari, iar ciupercile pleurotus pot fi inlocuite cu ciuperci champignon.

Ingrediente pentru reteta de tocanita de ciuperci cu ceapa:

  • 500 gr ciuperci pleurotus (sau champignon) taiate felii
  • 1 kg cepe mici intregi (sau ceapa uscata mare taiata bucati)
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi taiati felii
  • 400 gr rosii din conserva pasate in blender
  • 1 lingura ketchup
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 boabe ienibahar
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel sau oregano proaspat
Ingrediente pentru reteta de tocanita de ciuperci cu ceapa
Ingrediente pentru reteta de tocanita de ciuperci cu ceapa

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie incapatoare punem jumatate din cantitatea de ulei si calim ceapa la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie incapatoare punem jumatate din cantitatea de ulei si calim ceapa la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, pana se inmoaie putin.

Tip: Ciupercile nu se spala niciodata, deoarece absorb multa apa pe care o lasa in mancare si-i schimba gustul. Daca este nevoie, le stergem cu hartie de bucatarie, sau le inlaturam pielita de deasupra cu un cutit (la anumite tipuri de ciuperci, cum ar fi champignon).

2. Intr-o cratita incalzim restul de ulei si calim ciupercile timp de aproximativ 10 minute.

3. Punem ceapa calita peste ciupercile din cratita si cand se incing bine, turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul. Adaugam rosiile, ketchup-ul, usturoiul, foile de dafin, boabele de ienibahar, oregano, sarea si piperul.

Punem ceapa calita peste ciupercile din cratita si cand se incing bine, turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul. Adaugam rosiile, ketchup-ul, usturoiul, foile de dafin, boabele de ienibahar, oregano, sarea si piperul.

4. Amestecam ingredientele.Amestecam ingredientele

5. Acoperim cratita cu un capac si fierbem tocanita la foc mic timp de aproximativ 20 minute, pana se inmoaie ceapa si ciupercile. Nu amestecam cu lingura, doar miscam cratita. Daca scade prea mult sosul, mai adaugam putina apa calda. Oprim focul si adaugam patunjelul tocat sau oregano proaspat. Tocanita de ciuperci cu ceapa este gata!Tocanita de Ciuperci cu Ceapa

Putem servi aceasta tocanita de ciuperci cu ceapa cu paine, mamaliga sau o garnitura de orez.Tocanita de Ciuperci cu CeapaTocanita de Ciuperci cu Ceapa

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Tocanita de Ciuperci cu Ceapa
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.