Reteta de pizza margherita este una dintre cele mai indragite si solicitate retete de pizza. Pizza margherita are ingrediente putine, dar toate impreuna fac aceasta pizza deosebit de gustoasa si aromata.

Sosul se poate face din rosii proaspete razuite sau din rosii din conserva tocate marunt. Usturoiul calit putin in ulei de masline si busuiocul proaspat dau o aroma minunata acestui sos de rosii.

Pentru doua blaturi de pizza facem un aluat de pizza din 500 gr faina, 1 plic de drojdie uscata, 300 ml apa calduta, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare (vedeti aici reteta de aluat de pizza). Din aceste cantitati ies doua blaturi groase sau patru blaturi subtiri.

 

Ingrediente pentru reteta de pizza margherita:

 

  • 1 blat de aluat de pizza
  • 3-4 linguri se sos de rosii pentru pizza
  • 300 gr mozzarela proaspata taiata felii subtiri
  • 5-6 rosii cherry taiate pe jumatate (sau felii de rosii)
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½  lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri frunze busuioc proaspat
  • putina sare

 

Reteta de pizza margherita de casa – ingrediente pentru sosul de rosii:

 

  • 500 gr de rosii proaspete razuite (sau rosii din conserva tocate marunt)
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri frunze de busuioc proaspat tocate (sau putin oregano uscat)
  • sare
  • piper
Pizza Margherita - Ingrediente pentru Sosul de Rosii
Pizza margherita – ingrediente pentru sosul de rosii

 

Reteta de pizza margherita de casa – mod de preparare:

 

1. Pregatim sosul de rosii. Intr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim usturoiul, aproximativ o jumatate de minut, pana se ingalbeneste putin si isi lasa aroma.

2. Adaugam rosiile, pasta de rosii, zaharul, sarea si piperul si fierbem sosul aproximativ 15 minute, pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam busuiocul proaspat. Daca nu avem busuioc proaspat punem o jumatate de lingurita de oregano uscat. Lasam sosul sa se raceasca.

Tip: Daca sunteti in criza de timp puteti sa pregatiti rapid un sos de rosii care nu necesita fierbere. Amestecati 200 gr rosii din conserva (tocate marunt) cu 2 linguri de ketchup, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de parmezan ras si 2 linguri de busuioc proaspat. Veti obtine un sos minunat!

3. Taiem rosiile cherry pe jumatate, le presaram cu putina sare si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.

4. Asezam blatul de pizza intr-o tava pentru pizza (cu diametrul de 30 cm) in care am asternut hartie de copt. Intindem cu mana blatul ca sa-i inaltam putin marginile.

5. Intindem pe blat sosul de rosii, presaram parmezanul ras si busuiocul uscat. Asezam feliile de mozzarela si rosiile cherry (sau feliile de rosii). Stropim ingredientele cu 2 linguri de ulei.

Pizza margherita gata de copt
Pizza margherita gata de copt

6. Introducem tava pe treapta din mijloc a cuptorului preincalzit la 200 grade grade. Coacem pizza timp de aproximativ 25 minute, pana se rumeneste frumos.

7. Scoatem pizza din cuptor si o decoram cu frunze de busuioc proaspat.

Am pregatit cea mai buna reteta de pizza margherita!

Pizza Margherita - poza 1Pizza Margherita - poza 2

Pizza Margherita - poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pizza Margherita de Casa
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)