Aceaste mini croissante cu crema de ciocolata cu alune sunt facute dintr-un aluat deosebit de fraged, preparat din crema de branza si unt. Acest aluat se prepara foarte usor si rapid, doar amestecand ingredientele la temperatura camerei. Am umplut aceste mini croissante cu o crema de ciocolata cu alune de padure, pe care o facusem cu cateva zile inainte.
Reteta de mini croissante cu crema de ciocolata – ingrediente pentru aluat:
- 200 gr crema de branza la temperatura camerei (tip Philadelphia)
- 230 gr unt la temperatura camerei
- 300 gr faina
- putina sare
- 1 galbenus (pentru uns croissantele)
- putin zahar (pentru presarat deasupra)
Reteta de mini croissante cu crema de ciocolata – ingrediente pentru umplutura:
- 200 gr crema de ciocolata cu alune de padure (sau Nutella)
- 70 alune macinate (coapte)
Mod de preparare:
- Batem in mixer crema de branza impreuna cu untul timp de 2-3 minute, pana se afaneaza.
2. Cernem faina, o amestecam cu sarea si o adaugam treptat peste compozitia de crema si unt. Continuam sa batem la viteza mica inca putin, pana se incorporeaza faina. Vom obtine un aluat moale si foarte fin.
3. Oprim mixerul si mai framantam putin aluatul cu mana.
4. Impartim aluatul in 3 bucati. Formam niste bile rotunde de aluat, pe care le invelim in membrana pentru alimente si le bagam la frigider pentru 1-2 ore.
5. Amestecam crema de ciocolata cu alune (sau Nutella) cu alunele macinate.
6. Scoatem aluatul de la frigider, il lasam putin sa se mai incalzeasca, ca sa putem intinde foaia. Intindem fiecare bila de aluat intr-o foaie rotunda si o taiem in 8 triunghiuri, asa cum taiem pizza.
7. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita rasa de umplututa si rulam triunghiurile de aluat de la baza spre varf, obtinand astfel un mini croissant.
8. Incalzim cuptorul la 180 grade.
9. Asezam mini croissantele in tava cuptorului in care am asternut hartie de copt. Le ungem cu galbenusul subtiat cu putina apa si le presaram cu putin zahar.
10. Coacem mini croissantele in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos. Scoatem tava din cuptor si scoatem mini croissantele imediat din tava, ca sa nu se lipeasca din cauza zaharului topit.