Aceaste mini croissante cu crema de ciocolata cu alune sunt facute dintr-un aluat deosebit de fraged,  preparat din crema de branza si unt. Acest aluat se prepara fosrte usor si rapid, doar amestecand ingredientele la temperatura camerei. Am umplut aceste mini croissante cu o crema de ciocolata cu alune de padure, pe care o facusem cu cateva zile inainte.

 

Reteta de mini croissante cu crema de ciocolata – ingrediente pentru aluat:

 

  • 200 gr crema de branza la temperatura camerei (tip Philadelphia)
  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr faina
  • putina sare
  • 1 galbenus  ( pentru uns croissantele)
  • putin zahar (pentru presarat deasupra)

Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 1

 

 

Reteta de mini croissante cu crema de ciocolata – ingrediente pentru umplutura:

 

  • 200 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
  • 70 alune macinate (coapte)

 

Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 4

Reteta de mini croissante cu crema de ciocolata – mod de preparare:

 

  1. Batem in mixer crema de branza impreuna cu untul timp de 2-3 minute, pana se afaneaza.

2. Cernem faina, o mestecam cu sarea si o adaugam treptat peste compozitia de crema si unt. Continuam sa batem la viteza mica inca putin, pana se incorporeaza faina. Vom obtine un aluat moale si foarte fin.

  Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 2

Oprim mixerul si mai framantam putin aluatul cu mana.

   Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 3

3. Impartim aluatul in 3 bucati. Formam niste bile rotunde de aluat, pe care le invelim in membrana pentru alimente si le bagam la frigider pentru 1-2 ore.

4. Amestecam crema de ciocolata cu alune cu alunele macinate.

   Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 5

5.  Scoatem aluatul de la frigider, il mai lasam putin sa se mai incalzeasca, ca sa putem intinde foaia. Intindem fiecare bila de aluat intr-o foaie rotunda si o taiem in 8 triunghiuri, asa cum taiem pizza.

6. La baza fiecarui trinughi punem cate o lingurita rasa de umplututa si rulam triunghiurile de aluat de la baza spre varf, obtinand astfel un mini croissant.

   Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 7

7. Incalzim cuptorul la 180 grade.

8.  Asezam mini croissantele in tava cuptorului in care am asternut hartie de copt. Le ungem cu galbenusul subtiat cu putina apa si le presaram cu putin zahar.

  Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 8

9. Coacem mini croissantele in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos. Scoatem tava sin cuptor si scoatem mini croissantele imediat din tava, ca sa nu se lipeasca din cauza zaharului topit.

Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 9Mini Croissante cu Crema de Ciocolata poza 10

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mini Croissante cu Crema de Ciocolata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)