Desertul care face senzatie pe internet – cheesecake japonez preparat numai din 3 ingrediente: ciocolata alba, crema de branza si oua. Intr-adevar este cel mai fin si mai pufos cheesecake pe care l-am mancat vreodata! Imi place foarte mult cheesecake-ul si prepar destul de des retete de cheesecake: cheesecake cu banane si caramel, cheesecake de capsuni, cheesecake cu dovleac. Am vazut un video care arata cum se prepara aceasta reteta de cheesecake japonez si m-am hotarat sa-l prepar si eu.  Cantitatile de ingrediente care erau date pentru aceasta reteta de cheesecake japonez mi s-au parut prea mici. Eu am marit putin cantitatile, ca sa iasa un cheesecake ceva mai mare. Am adaugat in plus si coaja rasa de portocala si de lamaie, pentru un plus de aroma. Coacem acest cheesecake japonez intr-o tava mica, cu pereti detasabili, cu diametrul de 15-17 cm. De asemenea, timpul de coacere dat in reteta originala nu este suficient pentru coacerea acestui cheesecake. Eu am copt acest cheesecake japonez in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15 minute, apoi am redus temperatura la 160 grade pentru inca 30 minute. Am oprit focul si am mai lasat tava cu cheesecake in cuptor inca 15 minute.

Ingrediente pentru reteta de cheesecake japonez cu ciocolata:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr crema de branza
  • 5 oua
  • coaja rasa de portocala si lamaie

Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 2

Reteta de cheesecake japonez cu ciocolata – mod de preparare:

  1. Daca pentru prepararea acestui cheesecake japonez folosim o tava cu pereti detasabili, trebuie sa imbracam tava pe exterior cu hartie de aluminiu. Procedam astfel, deoarece vom pune la cuptor tava cu cheesecake intr-o alta tava cu putina apa. Asezam in interiorul tavii, la baza,  hartie de copt unsa cu putin unt. Ungem peretii tavii cu unt.

2. Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in frigider.

3. Intr-un bol metalic topim ciocolata alba la bain marie.

  Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 3

Oprim focul, adaugam crema de branza si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam pe rand galbenusurile, coaja de portocala si de lamaie si amestecam pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

  Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 4

4. Mixam albusurile pana devin o spuma tare si le amestecam in crema de galbenusuri cu o spatula de silicon.

  Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 5

5. Turnam compozitia de cheesecake in tava si lovim tava de blatul de lucru, pentru a se uniformiza compozita.

6. Punem tava cu compozitia de cheesecake japonez intr-o alta tava in care turnam apa fierbinte pana la o treime din inaltimea tavii de cheesecake.

7. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade. Dupa 15 minute, reducem focul la 160 grade si mai lasam tava in cuptor inca 30 minute. Oprim focul si lasam tava cu cheesecake in cuptor inca 15 minute. Deschidem usa cuptorului si lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor.

Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 7Scoatem acest cheesecake japonez din tava si presaram zahar pudra pe deasupra.

Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 8Cheesecake Japonez cu Ciocolata poza 9

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cheesecake Japonez cu Ciocolata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)