Reteta de frittata cu cartofi si bacon la cuptor este o reteta simpla si rapida. Frittata este un fel de omleta in care putem pune orice ingrediente dorim. Este mai pufoasa si mai gustoasa decat omleta clasica.
Avem atatea variante pentru frittata cate ingrediente avem in casa. Aceasta varianta de frittata cu cartofi si bacon pe care am pregatit-o eu este una dintre cele mai populare.
Frittata cu cartofi si bacon se poate gati pe aragaz, dar si la cuptor. Este de preferat sa o pregatim la cuptor deoarece astfel nu trebuie supravegheata. Frittata cu cartofi si bacon este o mancare pe baza de oua extrem de versatila si gustoasa, care poate constitui un mic dejun, gustare, pranz sau chiar cina.
De asemenea, din diferite legume si oua putem prepara niste minunate mini omlete pe care le putem pasta in frigider. Cand vrem sa le servim, doar le incalzim.
Ingrediente pentru reteta de frittata cu cartofi si bacon (pentru 8 portii):
- 6 oua
- 2 linguri de ulei
- 4 cartofi fierti si taiati cuburi
- 200 gr bacon taiat marunt
- 150 gr cascaval (sau alt tip de branza)
- 50 gr parmezan (optional)
- 200 ml lapte (sau smantana de gatit)
- 1 ardei rosu
- 4-5 fire ceapa verde
- marar
- patrunjel
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de frittata cu cartofi si bacon – mod de preparare:
1. Spalam bine cartofii si ii fierbem aproximativ 15 minute, pana sunt pe jumatate fierti. Ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii punem intr-un bol.
2. Incingem bine o tigaie, punem uleiul si baconul si incepem sa-l calim. Adaugam ceapa verde si ardeiul si le calim impreuna cu baconul. Cand sunt gata le punem peste cartofii din bol.
3. Tocam verdeata marunt si o punem in bolul cu cartofi. Adaugam si cascavalul. Intr-un bol batem bine ouale cu mixerul vertical sau cu telul. Adaugam peste ele laptele, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce si mai continuam sa le batem inca un minut. Punem compozitia de oua si lapte peste celelalte ingrediente si amestecam totul cu o spatula.
4. Ungem cu ulei o tava rotunda si turnam compozitia de frittata in tava. Nivelam compozitia si presaram jumatate din parmezan.
5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste frumos.
6. Lasam frittata sa se raceasca putin, apoi o scoatem din forma.
7. Ornam frittata cu restul de parmezan si o servim impreuna cu o salata.