Aceasta reteta de mini tarte cu crema de vanilie este o reteta din bucataria portugheza, foarte usor de preparat deoarece crema nu trebuie fiarta. Se fierbe numai un sirop din apa, zahar, coaja de lamaie, o pastaie de vanilie si un betisor de scortisoara. Siropul caldut se amesteca cu galbenusurile, faina si putin lapte. Se obtine un amestec lichid care se toarna in adanciturile tavii pentru briose pe care le-am “imbracat” cu aluat de foietaj. Coacem aceste mini tarte cu crema de vanilie in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 20 minute. Aceste mini tarte cu crema de vanilie sunt delicioase, aromate si usor de preparat.
Ingrediente pentru reteta de mini tarte cu crema de vanilie:
- 1 foaie de aluat de foietaj dezghetata, dar rece
- 240 gr zahar
- 40 gr faina
- 165 ml apa
- 50 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 2 bucati de coaja de lamaie
- 1 pastaie de vanilie (sau esenta de vanilie)
- 1 baton de scortisoara
- 1 varf de cutit sare

Reteta de mini tarte cu crema de vanilie – mod de preparare:
- Ungem adanciturile unei tavi pentru briose cu un servetel inmuiat in ulei.
2. Desfacem foaia de aluat de foietaj si o intindem putin cu sucitorul. Rulam strans foaia de aluat intr-un sul. Taiem sulul de aluat in 12 bucati.
3. Asezam pe verticala cate o bucata de aluat in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Cu degetele umezite facem o adancitura in centrul fiecarei bucati de aluat si modelam aluatul pana imbraca in intregime peretii.
4. Punem tava la frigider pana pregatim compozitia pentru crema.
5. Fierbem timp de 2-3 minute apa cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de la pastaia de vanilie si betisorul de scortisoara. Daca folosim esenta de vanilie, o punem dupa ce oprim focul. Lasam siropul sa se raceasca pana devine caldut.
6. Intr-un castron amestecam faina cu laptele, adaugam galbenusurile si sarea si le amestecam foarte bine cu un tel. Adaugam siropul caldut si amestecam pana se omogenizeaza. Strecuram amestecul intr-o cana cu care putem turna mai usor compozita de crema in forme. Compozitia poate vi se pare prea lichida, dar nu este nici o problema. Crema se va inchega foarte bine in timpul coacerii.
7. Scoatem tava din frigider si turnam amestecul in forme. Nu le umplem in intregime, deoarece crema se umfla la copt.
8. Coacem aceste mini tarte cu crema de vanilie in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 15-20 minute, pana se rumenec frumos.
Servim aceste mini tarte cu crema de vanilie calde sau reci! Sunt la fel de bune!
Adauga un comentariu





