Reteta de carne de vita cu sos si cartofi este un fel de mancare pe care il putem prepara pentru masa de pranz. Este o mancare gustoasa si consistenta si care place tuturor, inclusiv copiilor.

Reteta de carne de vita cu sos si cartofi se prepara usor, din ingrediente simple, la indemana tuturor, si fara prea multe condimente pentru a pastra gustul ingredientelor.

Pregatim mai intai carnea impreuna cu ceapa, usturoiul si rosiile, pana carnea se inmoaie si sosul se ingroasa. Apoi adaugam cartofii si apa cat sa ii acopere si mai fiebem pana se inmoaie cartofii si scade apa.

In alt mod, putem praji putin cartofii inainte de a-i pune in sos. In acest caz punem mai putin ulei cand pregatim sosul de carne de vita cu rosii. Mancarea de carne de vita cu sos si cartofi va fi mai gustoasa in cazul in care prajim cartofii inainte.

Putem inlocui carnea de vita cu alt tip de carne (de porc sau de miel), mancarea va fi la fel de gustoasa.

 

Ingrediente pentru reteta de carne de vita cu sos si cartofi (pentru 5-6 portii):

 

  • 1½ kg carne de vita taiata bucati potrivite
  • 2 kg cartofi taiati felii groase
  • 150 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi intregi
  • 1 kg rosii proaspete sau 400 gr rosii din conserva, pasate in blender
  • 2 linguri ketchup
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Reteta de carne de vita cu sos si cartofi – mod de preparare:

 

  1. Spalam carnea, o uscam cu hartie de bucatarie si o taiem in bucati de marime potrivita.
  1. Incalzim uleiul la foc mare intr-o cratita incapatoare si calim bucatile de carne, intorcandu-le ca sa se rumeneasca pe toate partile. Adaugam ceapa si usturoiul si mai calim putin pana se inmoaie, apoi punem rosiile, 2 linguri de ketchup, foaia de dafin, ienibaharul, sarea si piperul si acoperim cratita cu un capac.
  1. Cand sosul incepe sa clocoteasca micsoram focul la minim si continuam fierberea pana se inmoaie carnea si sosul se ingroasa. Daca sosul a scazut si carnea nu este fiarta mai adaugam putina apa calda si continuam fierberea pana carnea este gata. Inlaturam foaia de dafin si boabele de ienibahar.
  1. In timp ce fierbe carnea cu sosul de rosii curatam si taiem cartofii in felii groase. Cand carnea este fiarta, adaugam cartofii in cratita si apa cat sa ii acopere. Acoperim cratita cu capacul si fierbem mancarea la foc mic pana carnea si cartofii se inmoaie bine si scade sosul.
  2. Servim mancarea de carne de vita cu sos si cartofi cu o salata de legume proaspete.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Carne de Vita cu Sos si Cartofi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)