Reteta de mancare de linte neagra se prepara usor si rapid, in cel mult 30 minute. Pentru prepararea acestei retete de mancare de linte neagra am folosit condimente cu gust picant care accentueaza aroma deosebita a boabelor de linte neagra.

Lintea neagra este un aliment bogat in proteine, minerale si fibre, saraca in grasimi si fara colesterol, fiind este denumita si “caviarul vegetarienilor”. Boabele de linte neagra isi pastreaza culoarea si dupa preparare. Lintea neagra se fierbe direct, fara sa fie pusa la inmuiat. Din linte neagra putem pregati supe, garnituri pentru carne si peste, o putem adauga in salate, in meniuri cu orez sau cu cereale.

Cu gustul si aroma ei deosebite lintea neagra completeaza bine gustul preparatelor din cereale si decoreaza frumos mancarurile deschise la culoare. Atunci cand consumam lintea neagra cu paine integrala sau cu orez proteinele din linte se asimileaza mai bine si rivalizeaza cu cele de origine animala.

 

Ingrediente pentru reteta de mancare de linte neagra (pentru 5-6 portii):

Linte neagra
Linte neagra
  • 500 gr linte neagra (tip Beluga)
  • 100 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 radacina mica de telina tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii (sau o lingura de pasta de rosii)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de praf de ginger (sau o bucata mica de ginger taiata marunt)
  • 1 lingurita praf de chimen
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • sare

 

Reteta de mancare de linte neagra – mod de preparare:

 

  1. Intindem lintea pe un prosop de bucatarie alb si indepartam boabele sparte si eventualele corpuri straine. Spalam lintea si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.
  2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa impreuna cu telina, usturoiul, praful de ginger, praful de chimen si praful de curry timp de 1-2 minute, ca sa-si lase aromele.
  3. Adaugam un litru de apa si lasam sa dea in clocot. Punem rosiile (sau pasta de rosii), foaia de dafin, lintea si amestecam bine. Dupa ce incepe sa clocoteasca, micsoram focul si fierbem mancarea aproximativ 30 minute, pana lintea se inmoaie bine. Daca mai este nevoie sa adaugam apa, aceasta trebuie sa fie fierbinte.
  4. Cu aproximativ 5 minute inainte ca mancarea sa fie gata adaugam sarea si amestecam.
  5. Dupa ce lintea a fiert 30 minute, gustam sa vedem daca este bine fiarta, adaugam patrunjelul si oprim focul.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare de Linte Neagra
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)