Reteta de prajitura cu lamaie si migdale se prepara cu lamai intregi fierte timp de o ora la foc mic, pe care apoi le pasam foarte bine in blender pana devin o pasta omogena.

Pasta de lamaie face prajitura deosebit de gustoasa, aromata si fina, iar glazura de lamaie cu care acoperim prajitura ii da un gust racoritor, dulce-acrisor.

Pentru aceasta reteta de prajitura pregatim o glazura din zahar pudra si suc de lamaie cu care o ornam. Cand amestecam zaharul cu sucul de lamaie turnam sucul putin cate putin. Daca punem tot sucul odata, glazura poate fi prea subtire, curge si nu se intareste pentru a forma o crusta alba la suprafata prajiturii. Cu lamaie si cu aceasta glazura de lamaie putem pregati si un minunat chec cu lamaie.

 

Ingrediente pentru reteta de prajitura cu lamaie si migdale:

 

  • 350 gr zahar pudra
  • 200 gr margarina topita
  • 250 gr faina (aluatul trebuie sa fie moale, sa curga usor)
  • 250 ml lapte
  • 150 gr migdale albe maruntite foarte fin in blender
  • 2 oua
  • 250 gr lamai intregi (2-3 lamai), fierte si pasate in blender
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 lingura praf de copt

 

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura seminte de in

 

Reteta de prajitura cu lamaie – mod de preparare:

 

  1. Spalam 2-3 lamai si le punem sa fiarba intr-o cratita cu apa timp de aproximativ 50 minute – 1 ora, pana se inmoaie foarte bine. Le scoatem cu spumiera si le taiem bucati. Inlaturam samburii si pasam foarte bine lamaile in blender. Cantarim pasta de lamai si oprim 250 gr, atat cat prevede reteta.
  1. Incalzim cuptorul la 170 grade. Maruntim migdalele in blender pana devin o pulbere fina. Topim margarina pana curge, fara sa fie fierbinte. Cernem faina impreuna cu praful de copt.
  1. Batem zaharul pudra amestecat cu margarina topita timp de aproximativ 10 minute, pana se incorporeaza zaharul. Adaugam un ou si continuam sa batem pana se incorporeaza, apoi adaugam si celalat ou si il incorporam si pe acesta batand incontinuu cu mixerul (sau cu telul).
  1. Incorporam pasta de lamaie pe care o adaugam treptat, alternativ cu pulberea de migdale, semintele de in si laptele, batand continuu pana le incorporam pe toate.
  1. Punem faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula sau cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, sa curga usor cand o turnam in tava.
  1. Ungem cu unt si tapetam bine cu faina o tava rotunda sau dreptunghiulara (eu am folosit o tava rotunda, cu gaura in mijloc). Turnam compozita de prajitura cu lamaie in tava, miscam putin de tava sa se niveleze si coacem prajitura timp de o ora in cuptorul preincalzit la 170 grade.
  1. Pregatim glazura amestecand zaharul cu sucul de lamaie. Turnam cate putin din sucul de lamaie amestecand incontinuu cu lingura pana obtinem o glazura de consistenta pe care o vrem. Adaugam o lingura de seminte de in si amestecam.
  1. Verificam daca prajitura s-a copt infigand o scobitoare in centru. Daca scobitoarea iese curata prajitura este gata. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca pana este doar putin calduta, o scoatem din forma, punem glazura si o decoram cu felii de lamaie.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura cu Lamaie
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)