Putem prepara reteta de briose cu gem de capsuni atunci cand vrem un desert bun si rapid. Aceasta reteta de briose cu gem de capsuni se prepara foarte usor. Amestecam toate ingredientele cu mixerul si punem cate o lingura de compozitie in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Adaugam o lingurita de gem de capsuni in fiecare briosa si il acoperim cu putina compozitie. Nu trebuie sa umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste.
Putem aromatiza briosele cu vanilie, coaja de lamaie sau de portocala, dupa preferinta.
Coacem briosele timp de aproximativ 20 minute la temperatura de 170 grade. Cand briosele sunt gata, le lasam putin sa se mai raceasca. Le ungem apoi cu unt topit (cu ajutorul unei pensule) si le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.
Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de capsuni:
Ingrediente pentru briose:
- 300 gr faina
- 150 ml lapte
- 180 gr zahar pudra
- 70 ml ulei
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
- 130 gr gem de capsuni
Ingrediente pentru decor:
- 40 gr unt
- 50 gr zahar granulat
- o jumatate de lingurita scortisoara macinata
Reteta de briose cu gem de capsuni – mod de preparare:
- Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Ungem cu ulei si presaram cu faina o tava pentru briose. Incalzim cuptorul la 170 grade.
2. Batem cu mixerul ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam pana le incorporam. Punem 2 linguri de faina, apoi adaugam laptele si mixam pana se incorporeaza. Adaugam faina si mai mixam inca putin pana obtinem o compozitie omogena.
3. Punem in fiecare adancitura a tavii cate o lingura de compozitie pentru briose peste care punem o lingurita de gem de capsuni.
4. Acoperim gemul cu inca putin din compozitia pentru briose. Nu umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste, aluatul se va revarsa si briosele isi vor strica forma.
5. Coacem briosele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos. Facem testul cu scobitoarea.
6. Lasam briosele sa se mai raceasca putin si apoi le scoatem din tava. Topim untul si amestecam zaharul cu scortisoara. Ungem briosele cu untul topit si le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara.
Alte retete cu capsuni:
Mai jos puteti vedea si alte retete cu capsuni (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).
Dulceata de capsuni intregi cu lamaie
Gem de capsuni fara conservanti
Tort diplomat cu capsuni, piscoturi si frisca – reteta fara coacere
Parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti de ciocolata
Salata de rucola cu mozzarella si capsuni