Briose cu Gem de Capsuni

0
7840

Putem prepara reteta de briose cu gem de capsuni atunci cand vrem un desert bun si rapid. Aceasta reteta de briose cu gem de capsuni se prepara foarte usor. Amestecam toate ingredientele cu mixerul si punem cate o lingura de compozitie in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Adaugam o lingurita de gem de capsuni in fiecare briosa si il acoperim cu putina compozitie. Nu trebuie sa umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste.

Putem aromatiza briosele cu vanilie, coaja de lamaie sau de portocala, dupa preferinta.

Coacem briosele timp de aproximativ 20 minute la temperatura de 170 grade. Cand briosele sunt gata, le lasam putin sa se mai raceasca. Le ungem apoi cu unt topit (cu ajutorul unei pensule) si le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.

Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de capsuni:

Ingrediente pentru briose:

  • 300 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 180 gr zahar pudra
  • 70 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 130 gr gem de capsuni
Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de capsuni
Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de capsuni

Ingrediente pentru decor:

  • 40 gr unt
  • 50 gr zahar granulat
  • o jumatate de lingurita scortisoara macinata
Ingrediente pentru decor
Ingrediente pentru decor

Reteta de briose cu gem de capsuni – mod de preparare:

  1. Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Ungem cu ulei si presaram cu faina o tava pentru briose. Incalzim cuptorul la 170 grade.

2. Batem cu mixerul  ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam pana le incorporam. Punem 2 linguri de faina, apoi adaugam laptele si mixam pana se incorporeaza. Adaugam faina si mai mixam inca putin pana obtinem o compozitie omogena.Pregatim compozitia pentru briose

3. Punem in fiecare adancitura a tavii cate o lingura de compozitie pentru briose peste care punem o lingurita de gem de capsuni.

  Briose cu Gem de Capsuni poza 4

4. Acoperim gemul cu inca putin din compozitia pentru briose. Nu umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste, aluatul se va revarsa si briosele isi vor strica forma.Acoperim gemul cu inca putin din compozitia pentru briose

5. Coacem briosele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos. Facem testul cu scobitoarea.

6. Lasam briosele sa se mai raceasca putin si apoi le scoatem din tava. Topim untul si amestecam zaharul cu scortisoara. Ungem briosele cu untul topit si le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara.

Briose cu Gem de CapsuniBriose cu Gem de Capsuni

Alte retete cu capsuni:

Mai jos puteti vedea si alte retete cu capsuni (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Dulceata de capsuni intregi cu lamaie

Dulceata de Capsuni Intregi cu Lamaie

Gem de capsuni fara conservanti

Gem de Capsuni fara Conservanti

Spuma de capsuni cu frisca

Spuma de Capsuni cu Frisca

Tort diplomat cu capsuni, piscoturi si frisca – reteta fara coacere

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu Capsuni

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu Capsuni

Parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti de ciocolata

Parfait cu Iaurt, Capsuni si Biscuiti de Ciocolata

Salata de rucola cu mozzarella si capsuni

Salata de Rucola cu Mozzarella si Capsuni

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Briose cu Gem de Capsuni
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.