Reteta de briose cu gem de capsuni o putem prepara atunci cand vrem un desert bun si rapid. Aceasta reteta de briose cu gem de capsuni se prepara foarte usor. Amestecam toate ingredientele cu mixerul si punem cate o lingura de compozitie in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Adaugam o lingurita de gem de capsuni in fiecare briosa si il acoperim cu putina compozitie. Coacem briosele timp de aproximativ 20 minute la temperatura de 170 grade. Le putem aromatiza cu vanilie, coaja de lamaie sau de portocala, dupa preferinta.

Nu trebuie sa umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste. Cand briosele sunt gata, le lasam putin sa se mai raceasca. Le ungem apoi cu  ajutorul unei pensule cu unt topit si le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.

Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de capsuni:

 

  • 300 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 180 gr gr zahar pudra
  • 70 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 130 gr gem de capsuni

Briose cu Gem de Capsuni poza 1

Reteta de briose cu gem de capsuni – ingrediente pentru decor:

 

  • 40 gr unt
  • 50 gr zahar
  • o jumatate lingurita scortisoara

Briose cu Gem de Capsuni poza 2

Reteta de briose cu gem de capsuni – mod de preparare:

 

  1. Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Ungem cu ulei si presaram cu faina o tava pentru briose. Incalzim cuptorul la 170 grade.

2. Batem cu mixerul  ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, vanilia, coaja de lamaie si mixam pana le incorporam. Punem 2 linguri de faina si apoi adaugam laptele si mixam pana se incorporeaza. Adaugam faina si mai mixam inca putin pana obtinem o compozitie omogena.

   

3. Punem in fiecare adancitura a tavii cate o lingura de compozitie peste care punem o lingurita de gem de capsuni.

  Briose cu Gem de Capsuni poza 4

Acoperim gemul cu inca putin din compozitia pentru briose. Nu umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste, aluatul se va revarsa si briosele isi vor strica forma.

  

4. Coacem briosele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos. Facem testul cu scobitoarea.

5. Lasam briosele sa se mai raceasca putin si apoi le scoatem din tava. Topim untul si amestecam zaharul cu scortisoara. Ungem briosele cu untul topit si le dam prin amestecul de zahar si scortisoara.

Briose cu Gem de Capsuni poza 6Briose cu Gem de Capsuni poza 7

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Briose cu Gem de Capsuni
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)