Aceasta reteta de spuma de capsuni cu frisca este foarte utila acum, in sezonul capsunilor! Spuma de capsuni cu frisca este un desert fin si delicios, foarte usor de preparat.

Ador capsunile si caut sa profit cat mai mult de gustul lor minunat. Fac in fiecare sezon gem de capsuni si alte deserturi pe baza de capsuni, cum ar fi cheesecake cu jeleu de capsuni care este preferatul meu. Pentru aceasta spuma de capsuni este bine sa avem capsuni bine coapte si aromate, ca sa nu fie nevoie sa adaugam o cantitate mare de zahar.

Pentru frisca folosim smantana dulce cu 35% procent de grasime. Smantana trebuie sa fie foarte rece si trebuie batuta la viteza mare. Frisca trebuie sa fie ferma, dar trebuie sa avem grija sa nu o batem foarte mult, pentru ca se separa si se transforma in unt. Capsunile se paseaza cu blenderul verical si apoi se amesteca cu frisca. Punem spuma la frigider pentru aproximativ 3 ore, apoi o servim in boluri individuale si o decoram dupa cum ne place.

 

Ingrediente pentru reteta de spuma de capsuni cu frisca:

 

  • 400 gr capsuni
  • 300 ml smantana pentru frisca cu 35% grasime
  • 70 gr zahar pudra
  • vanilie

Spuma de Capsuni cu Frisca poza 5

 

Reteta de spuma de capsuni cu frisca – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine capsunile, le taiem coditele si le cantarim. Le punem intr-un bol inalt si le pasam cu blenderul vertical.

2. Batem smantana impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o frisca ferma. Oprim putina frisca pentru decor.

Tip:Avem grija insa sa nu exageram cu batutul , ca sa nu se transforme frisca in unt.

3. Punem peste frisca vanilia, cate putin din cantitatea de capsuni pasate si amestecam usor pana o incorporam pe toata.

4. Punem bolul cu spuma de capsuni la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Servim spuma in boluri individuale si o decoram cu felii de capsuni, frunze de menta si frisca.

Spuma de Capsuni cu Frisca poza 2Spuma de Capsuni cu Frisca poza 4

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Spuma de Capsuni cu Frisca
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)