Briose cu Gem de Smochine

0
7331

Reteta de briose cu gem de smochine este o solutie excelenta pentru situatiile in care vrem sa pregatim un desert bun si rapid. Pentru ca aveam in casa gem de smochine preparat de mine m-am gandit sa-l folosesc la aceste briose. Daca nu aveti gem de smochine, puteti folosi orice alt gem pe care il aveti in casa. In general, este bine sa consumam gemuri preparate de noi in casa pentru a ne asigura de calitatea lor, de exemplu gem de prune, gem de capsuni, gem de caise, gem de cirese, gem de mere si alte feluri de gemuri.

Aceasta reteta de briose cu gem de smochine se prepara foarte usor. Amestecam toate ingredientele cu mixerul si punem cate 2 linguri de compozitie in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Adaugam o lingurita de gem de smochine in fiecare briosa. Coacem briosele timp de aproximativ 25-30 minute la temperatura de 170 grade. Le putem aromatiza cu vanilie, coaja de lamaie sau de portocala, dupa preferinta. Nu trebuie sa umplem prea mult formele, deoarece briosele vor creste. Cand briosele sunt gata, le lasam putin sa se mai raceasca.

Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de smochine:

  • 12 lingurite gem de smochine
  • 200 gr faina
  • 250 gr iaurt
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Ingrediente pentru reteta de briose cu gem de smochine

Mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam hartiutele pentru briose in adanciturile tavii speciale de briose. Cernem faina impreuna cu praful de copt.

2. Batem cu mixerul ouale impreuna cu zaharul si sarea pana devin o crema pufoasa. Adaugam treptat uleiul, amestecand incontinuu. Adaugam iaurtul, vanilia si coaja de lamaie si amestecam pana la omogenizare. Punem treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu telul de sarma pana se incorporeaza.Aluat pentru briose cu gem de smochine

3. Impartim aluatul in adanciturile tavii de briose. Punem in fiecare cate o lingurita de gem de smochine.

4. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.

Briose cu Gem de Smochine poza 4

Scoatem briosele din tava si le lasam sa se mai raceasca putin!

Briose cu Gem de Smochine poza 5Briose cu Gem de Smochine poza 6

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Briose cu Gem de Smochine
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.