Prajitura Cartof din Cozonac

0
16629

Prajitura cartof se poate pregati din resturi de cozonac, de pandispan sau de la diverse prajituri. De asemenea, pentru prajitura cartof se poate folosi pesmet de paine sau biscuiti maruntiti. Eu am folosit resturile de la un cozonac fara framantare pe care le-am maruntit in blender.

Prajitura cartof este o prajitura fara coacere, foarte usor de preparat, economica si foarte gustoasa. Eu am folosit o cutie cu lapte condensat pe care o aveam in casa. Acesta poate fi inlocuit cu lapte indulcit cu zahar sau miere. Putem aromatiza prajitura cartof cu coniac, rom, esenta de rom, lichior de portocale, lichior de zmeura, scortisoara, fructe confiate, dupa preferinta personala.

Ingrediente pentru reteta de prajitura cartof din cozonac:

  • 500 gr cozonac maruntit (sau biscuiti, pesmet)
  • 150 gr unt moale
  • 350 ml lapte condensat
  • 200 gr nuci macinate
  • 50 gr cacao
  • 50 ml rom
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao + 1 lingura zahar pudra (pentru decor)
  • 2 linguri de nuca de cocos sau nuci macinate (optional, pentru decor)
Ingrediente pentru reteta de prajitura cartof din cozonac
Ingrediente pentru reteta de prajitura cartof din cozonac

Mod de preparare:

  1. Maruntim bine cozonacul  in blender.

2. Intr-un castron punem untul moale si laptele condensat si le batem cu mixerul sau cu telul de sarma pana se omogenizeaza. Obtinem o crema groasa peste care adaugam pudra de cacao cernuta, romul si/sau esenta de rom.

Tip: Daca dorim o prajitura cartof mai aromatizata, putem sa adaugam putin lichior de portocale, de cirese, de zmeura sau de lamaie. De asemenea, putem adauga bucati de fructe confiate, stafide, nuci taiate bucati, etc.

3. Adaugam nucile si cozonacul maruntit si amestecam bine. Lasam compozitia deoparte aproximativ o ora, ca sa absoarba cozonacul umiditatea si sa se inmoaie.Adaugam nucile si cozonacul maruntit si amestecam bine

4. Daca compozitia ni se pare prea lipicioasa, mai adaugam putin cozonac maruntit (sau biscuiti). Daca este prea sfaramicioasa mai adaugam lapte condensat, sirop sau rom. Luam bucati din compozitia pentru prajitura si le modelam dupa cum ne place. Le putem da forma ovala, rotunda sau de bagheta. Le tavalim prin cacao amestecata cu zahar pudra, nuca de cocos sau nuci macinate, dupa preferinta.

Prajitura Cartof din CozonacPrajitura Cartof din Cozonac

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura Cartof din Cozonac
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.