Aceasta reteta de chiftele de conopida cu cascaval are ca rezultat niste chiftele de conopida absolut delicioase. Este un mod simplu si usor de a prepara conopida, astfel incat sa o manance cu placere toata familia. Din abundenta de legume din perioada de vara, conopida este una din legumele cu proprietati aniticancerigene pe care ar trebui sa o consumam cat mai des. Din pacate, conopida nu are un gust foarte atractiv, de aceea multi o ocolesc cand fac cumparaturile. Pentru niste chiftele de conopida foarte gustoase puteti sa adaugati mai mult usturoi. Aceste chiftele de conopida cu cascaval foarte gustoase si pot inlocui cu succes chiftelutele din carne tocata.

Ingrediente pentru reteta de chiftele de conopida cu cascaval:

  • 500 gr conopida fiarta
  • 2 catofi mari fierti
  • 100 gr casacaval ras (sau parmezan)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • cimbru proaspat (sau uscat)
  • o jumatate lingurita nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • faina pentru format chiftelele
  • ulei pentru prajit

Chiftele de Conopida cu Cascaval poza 1

Retete de chiftele de conopida cu cascaval – mod de preparare:

  1. Indepartam frunzele verzi ale conopidei, o spalam si o desfacem buchetele. O punem pentru o jumatate de ora intr-un bol cu apa in care am pus putin otet.

2. Fierbem conopida timp de 7-8 minute. O scurgem de apa, o lasam sa se raceasca si apoi o razuim sau o zdrobim cu furculita. Luam cate o mana din conopida razuita, o stoarcem de apa si o punem intr-un bol.

3. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii lasam sa se mai raceasca, ii curatam de coaja si ii razuim.

4. Incalzim putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa tocata 2-3 minute, pana se inmoaie. Adaugam usturoiul tocat si continuam calirea inca o jumatate de minut.

5. Peste conopida din bol punem cartofii, ceapa calita cu usturoiul, cascavalul, oul si galbenusurile, faina, cimbrul, patrunjelul, nucsoara, sarea si piperul si amestecam bine cu o spatula pana obtinem o compozitie omogena.

  Chiftele de Conopida cu Cascaval poza 2

6. Punem faina pe un blat de lucru si formam chiftele. Le modelam in mana si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins,pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un platou pe care am pus hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Servim aceste chiftele de conopida simple, cu o salata sau cu un sos bun de rosii.

Chiftele de Conopida cu Cascaval poza 3

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chiftele de Conopida cu Cascaval
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii