Reteta de aluat de placinta este o reteta indispensabila pentru orice gospodina. Putem folosi aceasta reteta de aluat de placinta ori de cate ori dorim sa pregatim orice fel de placinta: placinta cu spanac de post, placinta cu branza dulce, placinta cu branza sarata, placinta cu spanac si branza, placinta cu carne de pui si cascaval, placinta cu dovleac,...
Reteta de aluat de pizza este simpla si usor de facut. Efortul de a framanta acest aluat de pizza ne va fi rasplatit deoarece putem face o cantitate mai mare de aluat de pizza, pentru mai multe blaturi.
Cand avem putin timp liber putem prepara un aluat de pizza din care intindem blaturi pe care le punem in congelator, in...
Reteta de orez basmati este simpla si usoara, ideala pentru a obtine o garnitura perfecta pentru orice tip de carne (pui, curcan, porc, vitel) si peste. De asemenea, orezul basmati este cea mai potrivita garnitura si pentru mancarurile preparate cu suc de lamaie.
Orezul basmati este consumat de miliarde de oameni din toata lumea. Este hranitor si consistent, usor si rapid de preparat in diferite...
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Reteta de placinta sarbeasca este o reteta de placinta traditionala a bulgarilor din zona Targovistei. Am invatat aceasta reteta de la prietena mea, Camelia, care la randul ei a invatat-o de la soacra ei care era de origine bulgara. Aceasta placinta se numeste "banita" (baniţă) in limba bulgara. Denumirea de placinta sarbeasca provine de la faptul ca bulgarii stabiliti cu...
O salata dietetica ideala pentru curele de slabire si de detoxifiere, facuta din ingrediente cu un continut caloric mic, dar extraordinar de bogate in vitamine si minerale.
Salatele insotesc felurile principale de mancare sau pot constitui si singure un pranz complet si sanatos. Nu este o exagerare ca putem face salate din toate ingredientele pe care le avem in frigider sau in dulap. Putem...
Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca.
Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte...
Facuta de la zero, salata Caesar originala se prepara cu crutoane stropite cu ulei de masline amestecat cu plante aromatice, parmezan si cu un dressing minunat, care sigur va va incanta papilele gustative!
Sursa cea mai citata referitoare la istoria și modul de pregatire ale unei salate Caesar autentice este cartea "From Julia Child's Kitchen" ("Din Bucataria Juliei Child") publicata in 1975....
Aceasta reteta de gogosi pufoase cu iaurt la cuptor este o varianta mult mai sanatoasa si mai putin solicitanta (ca timp si efort) de a pregati gogosi. Nu mai trebuie sa supraveghem fiecare gogoasa sa nu se arda sau sa nu se imbibe cu prea mult ulei. Aceste gogosi pufoase cu iaurt coapte la cuptor sunt la fel de...
Negresa de post cu gem si nuci este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Nu avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula. Aceasta negresa de post cu gem si nuci este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata.
La prepararea acestei retete de negresa...
Vremea
București
ceață
3.7
°
C
4.1
°
3.3
°
94 %
2.1kmh
100 %
Dum
8
°
lun
9
°
mar
8
°
mie
7
°
joi
7
°