Recomandari

Negresa de Post cu Visine si Glazura
Negresa de post cu visine si glazura este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Prajitura este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata. La prepararea acestei retete de negresa de post cu visine si glazura am folosit o conserva de 400 gr compot de visine. Am scos visinele si le-am scurs de zeama. Zeama...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Placinte la Tigaie cu Urda si Marar
Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede. Aluatul pentru aceste placinte se...
Cozonac Pufos cu Rahat si Stafide
Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat! Pentru un cozonac reusit este necesar...
Tocanita de Iepure cu Ceapa
Tocanita de iepure cu ceapa se prepara din carne de iepure care a stat la marinat cel putin 24 ore pentru a se fragezi. In acest scop, cu o zi inainte de a gati aceasta reteta, pregatim o marinada compusa din ulei, vin rosu, otet, usturoi, foi de dafin, piper si ienibahar. Punem carnea de iepure in aceasta marinada...
Chec Englezesc cu Mere Caramelizate
Chec englezesc cu mere caramelizate - un desert delicios cu mere verzi caramelizate. Incercati-l si nu veti regreta! La prepararea acestui chec este de preferat sa folosim mere verzi, tari. Comparativ cu reteta originala, am modificat putin cantitatile deoarece tava mea era mai mare si am redus proportia de faina, ca sa fie checul mai pufos. Intr-adevar acest chec a fost cel mai...
Aluat de Cornulete cu Smantana
Aceasta reteta de aluat de cornulete cu smantana se prepara usor si rapid. Se obtine un aluat de cornulete foarte fraged, gustos si aromat. La prepararea acestui aluat de cornulete eu am folosit unt, dar acesta poate fi inlocuit cu untura. Rezultatul va fi la fel de bun. Smantana pe care o folosim trebuie sa aiba un continut mare...
Salata de Ton Greceasca
Aceasta reteta de salata de ton greceasca este o salata deosebit de gustoasa, aromata si consistenta. Bucataria greceasca are o gama foarte diversificata de salate, combinatii inedite de legume si fructe, stropite cu dressing-uri pline de arome ca, de exemplu, reteta de salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai. Salata de ton greceasca se prepara din diferite legume...
Ciorba de Cartofi cu Bors
Reteta de ciorba de cartofi cu bors este una dintre cele mai populare retete de ciorbe de legume. Este perfecta pentru perioadele de post. Se prepara rapid, este gustoasa si consistenta. In aceasta ciorba de cartofi cu bors am adaugat ingredientele care dau gust oricarei ciorbe de legume: ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, telina, ardei kapia, usturoi...
Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide
Aceasta reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide - frittelle - este o reteta din bucataria italiana. Se pregatesc in special in perioada Carnavalului, de Craciun, de Sf. Iosif, dar si in alte momente ale anului. Exista foarte multe variante ale acestei retetei de gogosi cu lingura: cu mere, stafide, umplute cu crema, branza sau cu ciocolata sau...

Vremea

București
ploaie moderată
6 ° C
6.7 °
4.9 °
75 %
3.6kmh
100 %
sâm
5 °
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
7 °
error: Content is protected !!