Lapte de Susan

0
2745

Reteta de lapte de susan este foarte simpla si oricine o poate prepara acasa. Avem nevoie doar de seminte de susan si apa. Semintele de susan se pun la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Cel mai bine este sa le punem seara intr-o cantitate mica de apa si sa preparam laptele de susan in ziua urmatoare.

Semintele de susan au nu numai gust excelent si aroma specifica, ci si o compozitie unică de minerale utile și vitamine: calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu, fier si vitaminele din grupa B, E, PP. Este bogat in fibre si carbohidrati, care il fac benefic in reglarea digestiei si reducerea colesterolului si al trigliceridelor.

Consumul zilnic al unui pahar de lapte de susan dimineata pe stomacul gol reduce semnificativ pofta de dulciuri, ceea ce contribuie la o imbunatatire semnificativa a formei si contribuie la pierderea in greutate. S-a constatat ca o ceasca de lapte de susan pe zi ne salvează de deficienta de calciu, intareste sistemul osos, dintii, parul, ajuta la depasirea efectelor neplacute ale menopauzei si, de asemenea, ne salveaza de la consumul de dulciuri.

Laptele de susan are o culoare albicioasa si o aroma naturala si neutra. Pentru a-i diversifica gustul, laptele de susan se poate amesteca in blender cu diferite adausuri: fructe de padure, banane, portocale, curmale, miere, cacao, vanilie, turmeric, etc. Depinde doar de imaginația si gustul celui care il prepara.

Laptele de susan poate fi consumat la micul dejun cu cafea sau cacao, se poate amesteca cu fulgi de ovaz si cu fructe de padure, si se poate adauga la cocteiluri si piureuri.

Laptele de susan poate fi folosit la diferite retete de dulciuri de post, cum ar fi reteta de cozonac de post cu nuca sau reteta de cornuri de post cu gem.

Ingrediente pentru reteta de lapte de susan:

  • 100 gr seminte de susan (inmuiat in apa cel putin 8 ore)
  • 1 litru de apa
  • fructe de padure (sau curmale, miere, banana, dupa preferinte)
  • pudra de scortisoara (dupa gust)
  • apa (pentru inmuiat susanul)
Ingrediente pentru reteta de lapte de susan
Ingrediente pentru reteta de lapte de susan

Mod de preparare:

  1. Punem de seara intr-un bol semintele de susan sa se inmoaie intr-o mica cantitate de apa. In ziua urmatoare le punem intr-o strecuratoare si le clatim sub jet de apa. Le punem apoi in blender cu o cana de apa si le pasam aproximativ un minut. Oprim blenderul, adaugam restul de apa si continuam sa pasam pana obtinem un lichid alb, spumos. 

2. Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si strecuram lapele. Adunam marginile tifonului si stoarcem bine semintele.

Lapte de susan pus la strecurat

3. Clatim blenderul si punem laptele de susan din nou in blender. Adaugam ingredientul cu care am ales sa aromatizam laptele si continuam sa pasam pana se omogenizeasa amestecul. Eu am adaugat zmeura congelata si scortisoara. Am obtinut un lapte de susan foarte gustos si aromat.

Laptele de susan se poate pastra la frigider cel mult trei zile.

Lapte de susan

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Lapte de Susan
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.