Aceasta reteta de salata de quinoa cu sfecla si mar este o salata deosebit de gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Quinoa fierbe foarte repede, are un gust neutru si se poate folosi la multe preparate, nu numai in salata. Este o sursa foarte buna de proteine vegetale, fier, calciu, magneziu, cupru si nu contine gluten. Quinoa trebuie spalata foarte bine intr-un bol cu apa. O frecam bine cu mana pentru a indeparta pelicula amaruie pe care o are la suprafata. O punem apoi int-o strecuratoare deasa si o clatim bine cu apa de la robinet. Pentru a fierbe quinoa folosim proportia de 1 la 2. La o cana de quinoa punem 2 cani de apa. Aducem apa la punctul de fierbere, reducem focul si fierbem quinoa timp de 15 minute, pana se absoarbe tot  lichidul. Sfecla rosie este de asemenea o leguma foarte hranitoare si sanatoasa din care putem prepara diferite salate foarte gustoase cum ar fi salata de sfecla rosie, salata de sfecla cu portocale sau salata de sfecla cu mere si nuci.

Pentru aceasta reteta salata de quinoa cu sfecla  eu am folosit sfecla rosie fiarta, dar se poate folosi si sfecla cruda. Am facut un dressing din maioneza, smantana, mustar si suc de lamaie, sare si piper pe care le-am amestecat in blender impreuna cu sfecla. Am amestecat acest sos cu quinoua fiarta, un mar verde tocat marunt si am asezat salata intr-un bol. Am decorat aceasta salata de quinoa cu bastonase de mar verde si frunze de patrunjel.

 

Ingrediente pentru reteta de quinoa si sfecla si mar:

 

  • 100 gr quinoa
  • 1 sfecla rosie
  • 1 mar verde
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri smantana (sau iaurt gras)
  • 1 lingura mustar dulce
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel (sau coriandru)

Salata de Quinoa cu Sfecla si Mar poza 6

Reteta de salata de quinoa si sfecla si mar – mod de preparare:

 

  1. Spalam foarte bine quinoua, o punem intr-o strecuratoare deasa si o clatim cu apa de la robinet. O scurgem bine si punem la fiert cu o cantitate dubla de apa si putina sare. Fierbem quinoa la foc mic timp de aproximativ 15 minute, pana absoarbe tot lichidul. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.

2. Fierbem sfecla, o curatam si o taiem cubulete.

3. Spalam marul si il curatam de coaja. Il taiem marunt si il stropim cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Oprim cateva bucatele de mar pentru decor.

4. Punem in blender bucatile de sfecla, maioneza, smantana, mustarul, sarea, piperul si sucul de lamaie, si le pasam bine pana obtinem un sos omogen.

5. Punem quinoa intr-un bol si turnam peste ea sosul. Adaugam marul tocat si amestecam bine ingredientele.

  Salata de Quinoa cu Sfecla si Mar poza 3

Gustam salata si mai adaugam sare sau suc de lamaie, daca mai este nevoie. Decoram salata de quinoa si sfecla cu bastonase de mar verde si frunze de patrunjel.

Salata de Quinoa cu Sfecla si Mar poza 4Salata de Quinoa cu Sfecla si Mar poza 7

 

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Quinoa cu Sfecla
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

comentarii