Salata de Conopida cu Iaurt

0
744

Salata de conopida cu iaurt este o salata minunata, racoritoare si consistenta. Ne-am obisnuit sa folosim conopida la reteta de mancare de conopida cu sos de rosii, sa o facem piure, sa o adaugam la pizza, la supe, la gratar, sa o punem la murat, etc. Acum vom face o salata foarte gustoasa din conopida si alte ingrediente.

Conopida este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care le putem avea in frigider. Contine o combinatie unica de substante active, care îi confera puteri vindecatoare pentru multe afectiuni.

Conopida contine, printre altele, vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan, dar si multi fitonutrienti. Este cunoscuta și ca un puternic antioxidant.

Partea de la conopida care se consuma este mugurii florilor sale. Apartine unei alte varietati de flori comestibile care pot fi consumate. Adevarul este ca sunt multe flori comestibile pe care le cunoastem, sunt mai cunoscute si altele pe care mintea noastra nu si le imagineaza. Anghinarea este floarea de anghinare, florile de dovlecel sunt minunate, iar vârful aromei de flori este trandafirul pe care il folosim la dulceata. Pe care nu le cunoaștem? Floarea de begonie, floarea de soc, orhideele comestibile, florile de lamaie, macii rosii si multe altele. Ierburile noastre cu flori bogate, cum ar fi mușețel, cimbru, ca să nu mai vorbim de toate ierburile aromatice, ne sunt de mare folos in alimentatie.

Ingrediente pentru reteta de salata de conopida cu iaurt:

  • 1 conopida medie
  • 350 gr iaurt grecesc (sau alt iaurt gras strecurat)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 50 gr nuca maruntita
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de mere
  • suc de lamaie (dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • 1 lingura marar tocat
  • piper proaspat macinat
  • un praf de sare
Ingrediente pentru reteta de salata de conopida cu iaurt
Ingrediente pentru reteta de salata de conopida cu iaurt

Mod de preparare:

  1. Rupem conopida in buchetele mici. O spalam bine si o fierbem la abur timp de aproximativ 20 minute. O clatim sub jet de apa, o scurgem si o punem in bolul de salata. Punem peste conopida sucul de lamaie.

2. Intr-un bol amestecam iaurtul cu uleiul, otetul, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sarea si piperul si amestecam bine.

Iaurt amestecat cu ulei, otet, usturoi, sare si piper
Iaurt amestecat cu ulei, otet, usturoi, sare si piper

3. Tocam ceapa verde, maruntim nucile. Turnam sosul de iaurt peste conopida si adaugam ceapa verde si nucile maruntite. Inainte de servire amestecam totul si decoram cu marar si coaja rasa de lamaie.

Salata de Conopida cu Iaurt

Salata de Conopida cu Iaurt

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Conopida cu Iaurt
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.