Reteta de chiftele marinate este una dintre cele mai cunoscute si indragite retete din bucataria romaneasca. Chiftelele marinate sunt un fel de mancare foarte gustos, consistent si usor de preparat care poate fi servit cu diferite garnituri: piure de cartofi, orez sau paste. Pentru reteta de chiftele marinate am ales sa folosesc o garnitura de spaghete deoarece sunt preferate de...
Pentru reteta de chiftele de pui cu garnitura de conopida am folosit carne tocata din piept si pulpe de pui. Chiftelele din carne de pui sunt mai fragede decat cele din carne de vita deoarece carnea de pui este mai moale. In mijlocul chiftelelor am pus o bucata de cascaval care se topeste cand le prajim si le da un...
Musacaua este un fel de mancare consistent si foarte gustos. Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata se poate pregati cu carne tocata de vitel sau cu amestec de carne tocata de vitel si carne tocata de porc. Reteta originala de musaca este cu carne de miel care a fost in prealabil gatita si tocata foarte marunt.
In ceea...
Reteta de pui chinezesc cu orez este una dintre cele mai gustoase mancaruri chinezesti cu pui. Filetul de pui si legumele se prepara in wok, dupa metoda de gatire stir fry. Daca nu avem wok putem folosi o tigaie mai mare. Stir fry este o metoda rapida de prajire a ingredientelor preferata in bucataria chinezeasca deoarece pastreaza aproape in intregime...
Reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) este una dintre cele mai indragite retete din bucataria greceasca. Este asemanatoare cu lasagna din bucataria italiana, numai ca se folosesc paste lungi tubulare (goale in mijloc, de tipul macaroanelor noastre) in locul foilor de lasagna.
Am pregatit de multe ori reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) si am ales sa aranjez intr-un mod...
Reteta de sarmale in foi de vita cu sos de ou si lamaie (avgolemono) este o reteta greceasca foarte gustoasa si aspectuoasa. Ceea ce da unicitatea si gustul deosebit al acestei retete - comparativ cu alte retete de sarmale in foi de vita - este sosul de ou si lamaie (avgolemono), un sos usor acrisor si foarte aromat.
Reteta de...
Puiul cu cartofi si sos de rosii este o mancare cu carne de pui foarte populara, din bucataria romaneasca, consumata destul de des. Pentru aceasta reteta de pui cu cartofi si sos de rosii am taiat cartofii in felii groase, i-am prajit in ulei si i-am adaugat in sos cu 10 minute inainte de a fi gata. Astfel, cartofii...
Reteta de carne de vita cu sos si cartofi este un fel de mancare pe care il putem prepara pentru masa de pranz. Este o mancare gustoasa si consistenta si care place tuturor, inclusiv copiilor.
Reteta de carne de vita cu sos si cartofi se prepara usor, din ingrediente simple, la indemana tuturor, si fara prea multe condimente pentru a...
Pentru reteta de piept de pui cu bame pregatim pieptul de pui separat. Desfacem fiecare bucata de piept de pui cu un cutit ca sa obtinem o bucata mai subtire si mai lata ca sa o putem rula. Gatim bamele separat si le servim cu rulourile de pui taiate bucati. Gustul si aspectul sunt deosebite!
Ingrediente pentru reteta de piept...
Reteta de ciolane de porc la cuptor este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa datorita unui sos deosebit de aromat cu care ungem ciolanele inainte de a le baga la cuptor. Nu murdarim multe vase, nici macar tava in care punem ciolanele, deoarece le impachetam in hartie de copt si apoi in hartie de aluminiu. Ciolanele iau...
Vremea
București
ploaie ușoară
3.5
°
C
4.1
°
2.7
°
93 %
4.1kmh
100 %
Dum
6
°
lun
7
°
mar
11
°
mie
7
°
joi
5
°