Reteta de ciolane de porc la cuptor este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa datorita unui sos deosebit de aromat cu care ungem ciolanele inainte de a le baga la cuptor. Nu murdarim multe vase, nici macar tava in care punem ciolanele, deoarece le impachetam in hartie de copt si apoi in hartie de aluminiu. Ciolanele iau toate aromele sosului si au o culoare foate frumoasa cand sunt gata.
Ciolanele de porc la cuptor se servesc cu orez basmati, garnitura de orez cu legume, garnitura de orez cu caise si linte, piure de cartofi, piure de mazare, sau cu cartofi prajiti, dupa preferinta. Eu am ales piure de mazare.
Ingrediente pentru reteta de ciolane de porc la cuptor:
- 3 ciolane de porc (cu mai multa carne pe ele)
- 4 linguri mustar dulce
- 2 linguri de miere
- 1 lingura usturoi pisat
- 4 linguri sos de soia
- 3 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- 3 crengute de cimbru proaspat si 3 crengute de oregano proaspat (sau cate ½ lingurita de cimbru si de oregano uscat)
Mod de preparare:
- Preparam mai intai sosul amestecand toate ingredientele in afara de cimbru si oregano, fierbandu-le impreuna pana se ingroasa putin.
- Spalam ciolanele si le uscam bine cu hartie de bucatarie.
- Asezam pe masa o bucata mai mare de hartie de aluminiu si deasupra ei o bucata de hartie de copt. Luam un ciolan, il asezam in centru si il ungem bine cu sos pe toate partile. Presaram deasupra cimbru si oregano. Impachetam ciolanul de porc ridicand hartia de copt si inchidem bine in partea de sus si pe lateral, apoi il impachetam si cu hartia de aluminiu si il punem in tava. Procedam in acelasi mod cu celelalte ciolane. Bagam tava la cuptorul incalzit dinainte si lasam la copt 1 ora si jumatate la foc mediu.
- Scoatem tava din cuptor, desfacem fiecare pachet, asezam ciolanele pe un platou si punem peste ele si sosul care este in pachet.