Musacaua este un fel de mancare consistent si foarte gustos. Reteta de musaca cu piure de cartofi se poate pregati cu carne tocata de vitel sau cu amestec de carne tocata de vitel si carne tocata de porc. Reteta originala este cu carne de miel care a fost in prealabil gatita si tocata foarte  marunt.

In ceea ce priveste legumele folosite, musacaua se poate pregati numai cu vinete, cu vinete si cartofi, sau cu un amestec de diferite legume taiate felii si prajite sau coapte putin la cuptor: vinete, dovlecei, morcovi, ardei. Musacaua va fi la fel de gustoasa indiferent ce legume doriti sa folositi.

Sosul bechamel poate fi inlocuit cu piure de cartofi. In reteta de musaca pe care v-o prezint am folosit vinete, dovlecei si morcovi, iar in loc de sos bechamel am pus piure de cartofi.

 

Ingrediente pentru reteta de musaca cu piure de cartofi:

 

  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 3 vinete taiate felii
  • 2 dovlecei taiati felii
  • 3 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 300 gr rosii tocate marunt
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Ingrediente pentru piure de cartofi:

 

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • sare

 

Reteta de musaca cu piure de cartofi – mod de preparare:

 

  1. Taiem legumele in rondele de 1 cm grosime, le punem intr-un bol mare si le stropim cu 100 ml de ulei. Amestecam bine legumele, le punem intr-o tava mare pe care o introducem la cuptorul incazit dinainte si le coacem 15 minute.

 

  1. Spalam cartofii, ii punem intregi sa fiarba intr-o oala cu apa rece si ii fierbem pana se inmoaie bine. Ii curatam cat sant calzi, ii zdrobim cu telul, turnam peste ei laptele fiebinte si untul si amestecam pana se omogenizeaza.

 

  1. Incalzim restul de ulei intr-o cratita si calim ceapa, usturoiul si carnea tocata, amestecand incontinuu aproximativ 10 minute. Stingem cu vin si mai calim 2-3 minute pana se evapora alcoolul.

 

  1. Adaugam rosiile, pasta de rosii, sarea, piperul, nucsoara si zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Oprim focul, adaugam patrunjelul si amestecam bine.

 

  1. Ungem cu unt o tava, o presaram cu pesmet si asezam jumatate din legumele coapte la cuptor. Punem peste ele jumatate din cantitatea de carne si asezam un strat din restul de legume, apoi le acoperim cu restul de carne tocata.

 

  1. Acoperim carnea cu un strat de piure de carofi, presaram cascavalul ras si punem musacaua la cuptor pentru 25 de minute la foc mediu. Nu o tinem mai mult timp la cuptor pentru ca se usuca.

 

  1. Dupa ce scoatem musacaua de la cuptor trebuie sa o lasam 10 minute sa se raceasca putin si apoi o putem servi alaturi de o salata.

 

Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Musaca cu Piure de Cartofi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)