Pentru reteta de piept de pui cu bame pregatim pieptul de pui separat. Desfacem fiecare bucata de piept de pui cu un cutit ca sa obtinem o bucata mai subtire si mai lata ca sa o putem rula. Gatim bamele separat si le servim cu rulourile de pui taiate bucati. Gustul si aspectul sunt deosebite!

 

Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu bame (pentru 4-5 portii):

 

  • 800 gr piept de pui
  • 1 kg bame congelate
  • 1 ceapa mare taiata felii subtiri (pestisori)
  • 2-3 catei de usturoi tocati marunt
  • 500 gr rosii din conserva
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zahar brun sau 1 lingura miere
  • cimbru proaspat
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • 70 ml ulei
  • 100 ml vin alb

 

Reteta de piept de pui cu bame – mod de preparare:

 

  1. Desfacem cu un cutit bine ascutit fiecare bucata de piept de pui ca sa obtinem o felie mai subtire si mai lata.
  1. Condimentam fiecare felie de piept de pui, pe ambele parti, cu sare, piper si praf de usturoi. Punem cimbrul si maghiranul, rulam felia de piept de pui si impachetam strans ruloul in hartie de copt, rasucind bine capete ca sa inchidem ruloul. Dupa ce am inchis toate rulourile in hartie de copt, turnam peste ele 100 ml vin, ca se aromatizeze in timpul gatirii. Impachetam din nou rulourile in hartie de aluminiu si inchidem bine capetele.
  1. Asezam rulourile intr-o tava, adaugam  o ceasca de apa si bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu). Lasam rulourile de piept de pui in cuptor o jumatate de ora. Cand sunt gata le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.
  1. Intre timp pregatim bamele. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa si usturoiul pentru 2 minute. Adaugam bamele congelate direct din pachet (fara sa le dezghetam), le calim putin si pe acestea, apoi adaugam rosiile, otetul, zaharul sau mierea, sarea si piperul si le fierbem la foc mic, acoperite cu capac, pentru aproximativ 25 minute.

Tip: Nu adaugam apa si nu amestecam bamele cu lingura, doar miscam cratita din cand in cand.

  1. Cand rulourile de piept de pui s- au racit, le despachetam, le taiem in bucati si le servim alaturi de bame.

Reteta de piept de pui cu bame este gata! Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Piept de Pui cu Bame
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)