Retete Culinare

Retete Culinare

Dulceata din Flori de Salcam
Dulceata din flori de salcam este o delicatesa fara egal. Are gust de miere si este foarte parfumata. Se prepara in perioada mai - iunie cand salcamii sunt infloriti.  Primavara, ne rasfatam cu parfumul irezistibil, inconfundabil al florilor de salcam. Salcamii cresc pretutindeni, dar dincolo de parfumul imbatator, florile sale sunt cunoscute si pentru numeroasele proprietati terapeutice pe care le...
Reteta gris cu lapte si dulceata
Reteta de gris cu lapte si dulceata este o reteta foarte cunoscuta a unui desert pe care fiecare dintre noi l-am mancat in copilarie. Era unul dintre cele mai bune deserturi, pe care mama il pregatea cel mai des. Grisul cu lapte facut dupa aceasta reteta si orezul cu lapte cu aroma de lamaie au fost deliciile copilariei mele. Grisul...
Sirop de Muguri de Brad - Sirop de Brad cu Lamaie
Sirop de muguri de brad cu lamaie – reteta de sirop din muguri de brad natural, fara conservanti. Cum se face siropul din muguri de brad. Cum se face siropul de brad. Vezi reteta pas cu pas! Acest sirop de muguri de brad cu lamaie are un gust si o aroma foarte placute si are menirea de a ne racori...
Jeleu de Papadie
Acest jeleu de papadie este o varianta cu mai putin zahar pentru iubitorii de sirop de papadie (miere de papadie). Se obtine o gelatina foarte moale, asemanatoare mierii, care se topeste instantaneu pe limba. Pentru a prepara acest jeleu de papadie este necesar sa adunam in jur de 100 grame de flori de papadie. Le inlaturam coditele si toata partea...
Gogosi din Flori de Salcam
Gogosi din flori de salcam – desert rapid cu flori de salcam in aluat, reteta pas cu pas. Reteta simpla, traditionala, de gogosi cu flori de salcam. Flori de salcam in aluat, ingrediente si mod de preparare pas cu pas Aceste gogosi din flori de salcam sunt unul dintre deliciile sezonului de primavara de care ne bucuram doar cateva saptamani pe...
Clafoutis cu Cirese - Reteta Pas cu Pas
Clafoutis cu cirese (clafouti cu cirese) - desertul frantuzesc care a cucerit intreaga lume Clafoutis este un desert frantuzesc din regiunea Limousin si se face de obicei cu cirese negre proaspete si aluat subtire, la fel ca cel pentru clatite. Un desert care a ajuns pretutindeni, din Franta in secolul al XIX-lea, si a cucerit intreaga lume cu ciudatul nume...
Smoothie cu Mango si Apa Minerala
Smoothie cu mango si apa minerala poate fi o idee perfecta pentru o gustare energizanta si racoritoare. Gustos si aromat, plin de vitamine, minerale si fibre, acest smoothie ne surprinde in mod placut papilele gustative. Partea frumoasa este ca pentru acest smoothie cu mango nu pierdem mult timp pentru pregatirea lui, dar nici pentru spalarea vasului in care este facut....
Salata de Vinete cu Maioneza Reteta Pas cu Pas
Salata de vinete cu maioneza, reteta romaneasca traditionala. Cum se face salata de vinete cu maioneza alba si cremoasa, cu ceapa sau cu usturoi. Cum se aleg vinetele.  Cum se coc vinetele pentru salata. Salata de vinete cu maioneza este una dintre cele mai indragite salate cu maioneza. Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa salata de vinete,...
Placinte cu Dovleac si Aluat Fraged
Placinte cu dovleac si aluat fraged – un desert de toamna pe care il veti adora Placinte cu dovleac - unul dintre deserturile cele mai iubite in perioada toamnei, datorita gustului sau delicat, usor dulce si aromat. Fie ca doriti sa pregatiti ceva special pentru cei dragi sau pur si simplu vreti sa va bucurati de un moment dulce alaturi...
Gogosari in Otet la Rece (fara Fierbere) Reteta Pas cu Pas
Reteta de gogosari in otet la rece (fara fierbere) reprezinta una dintre cele mai apreciate retete de conserve, deoarece pastreaza textura crocanta si gustul intens al gogosarilor proaspeti. Preparati fara fierbere, acestia isi pastreaza toate proprietatile naturale, fiind o garnitura ideala pentru diverse feluri de mancare. In acest articol, va vom arata cum sa pregatiti gogosari in otet la...

Vremea

București
ninsoare ușoară
0.6 ° C
1.2 °
0.5 °
83 %
2.2kmh
100 %
vin
3 °
sâm
5 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
2 °
error: Content is protected !!