Pentru reteta de supa de pui cu lamaie si orez putem folosi fie un pui intreg, fie cateva bucati de pui cu os. Daca folosim puiul intreg este bine sa-l punem la fiert fara sa-l taiem bucati deoarece retine mai bine sucul propriu si devine mai fraged.
Exista mai multe combinatii de legume si mirodenii care fac supa de pui deosebit...
Reteta de supa de linte cu conopida, spanac si curry este o varianta a retetei clasice de supa de linte, imbogatita cu legume.
In afara de supa de linte - reteta clasica, se pot prepara si alte supe de linte adaugand diferite alte legume si mirodenii, si astfel obtinem o varietate de supe de linte cu gust diferit.
Lintea are un...
Supa crema de linte verde este o supa sanatoasa, delicioasa, fina si aromata, ideala in perioadele de post si de dieta fiind satioasa si foarte hranitoare.
Reteta de supa crema de linte se prepara usor si rapid, in acelasi mod in care se prepara toate supele-crema. Ingredientele se fierb impreuna pana se inmoaie foarte bine, apoi se paseaza cu blenderul vertical...
Aceasta reteta de aperitiv cu peste afumat, piure de naut si salata de patrunjel cu ceapa este un aperitiv cu peste afumat foarte gustos, consistent si sanatos, la fel ca si reteta de humus. Il putem pastra cateva zile in frigider, dar inainte sa il servim il lasam sa revina la temperatura camerei.
Daca nu avem naut, putem folosi fasole cu...
Supa crema de dovleac galben este o supa pe care o putem pregati o lunga perioada de timp, din toamna pana in primavara, deoarece dovleacul se gaseste pe piata toata iarna. Supa crema de dovleac este o supa foarte sanatoasa si gustoasa, cremoasa si fina, ideala pentru zilele friguroase de toamna sau de iarna. Putem pregati si o alta varianta a...
Reteta de salata de sfecla rosie cu mere si nuci se poate prepara cu sfecla rosie fiarta sau coapta in cuptor. Pentru a economisi timp se poate face si cu sfecla gata fiarta, cumparata de la supermarket. Cea mai gustoasa salata de sfecla se obtine din sfecla coapta in cuptor. Aromatizam bulbii de sfecla cu usturoi, ulei si oregano,...
Reteta originala de paste carbonara nu foloseste smantana de gatit, se face cu galbenusuri de ou. Sosul devine cremos prin prepararea la foc foarte mic. Cate galbenusuri punem depinde de cat de cremoasa si catifelata vrem sa fie carbonara. Pentru 500 gr de spaghete se pun intre 4-6 galbenusuri. Se pot pune si mai putine, dar nu mai putin...
Salata de sfecla cu portocale este o salata deosebit de gustoasa, aromata si aspectuoasa. S-ar parea ca sarea nu se potriveste cu portocala dar este foarte interesant ca o face chiar mai gustoasa. Aceasta salata poate fi servita in special cu peste prajit (sau preparat in alt mod) si cu alte preparate din peste: sardine la cuptor, chiftele sau crochete de peste,...
Diversitatea retetelor de mancare chinezeasca ce au la baza carne si legume este foarte mare si satisface toate gusturile. Reteta de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas este simplu de preparat si impresioneaza prin gustul delicios, dulce acrisor, plin de arome si savoare. Amestecul de condimente chinezesti ii da o aroma deosebita. Acest amestec se gaseste la...
Reteta de supa de linte rosie se prepara foarte repede, in numai 20 minute, motiv pentru care trebuie sa avem la indemana toate ingredientele spalate si tocate. Dupa primele 10 minute de fierbere este bine sa gustam lintea din cand in cand pentru a decide timpul total de fierbere in functie de rezultatul pe care il dorim.
Dintre toate tipurile...
Vremea
București
ploaie moderată
7
°
C
7.3
°
6.6
°
63 %
4.6kmh
100 %
sâm
7
°
Dum
6
°
lun
6
°
mar
9
°
mie
7
°