Diversitatea retetelor de mancare chinezeasca care au la baza carne si legume este foarte mare si satisface toate gusturile. Reteta de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas este simplu de preparat si impresioneaza prin gustul delicios, dulce acrisor, plin de arome si savoare. Amestecul de condimente chinezesti ii da o aroma deosebita. Acest amestec se gaseste la marile supermarketuri sau la magazinele care vand produse asiatice. Daca nu aveti acest amestec il puteti prepara din cantitati egale de scortisoara, cuisoare, piper alb si seminte de marar, toate macinate.

Mancarea chinezeasca cu carne de porc si ananas se serveste cu garnitura de orez basmati si impreuna consituie o masa consistenta si delicioasa.

Reteta de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas se gateste mai bine la cuptor decat in tigaie si necesita mai putin ulei, reducand astfel numarul de calorii.

 

Ingrediente pentru reteta de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas (pentru 4 portii):

 

  • 400 gr carne de porc
  • 250 gr ananas din conserva taiat bucati
  • 150 ml suc de ananas din conserva
  • 1 ardei gras rosu (sau portocaliu) taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras verde taiat felii subtiri
  • 100 gr porumb baby din conserva taiat in jumatati
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 bucata de ginger proaspat (2,5 cm) taiat foarte fin
  • 1 ardei rosu iute (mic) tocat marunt
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de otet de buna calitate
  • 1 lingura de apa
  • 100 ml supa de pui
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita de amestec de condimente chinezesti (scortisoara, cuisoare, piper alb, seminte de marar)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • orez basmati fiert (pentru garnitura)

 

Reteta de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 160 grade.
  1. Indepartam eventualele urme de grasime de pe carne cu ajutorul unui cutit bine ascutit si taiem carnea in felii de un centimetru grosime.
  1. Ungem cu o lingura de ulei o cratita sau o tigaie incapatoare, o incingem la foc mediu si calim feliile de carne cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
  1. Scoatem ananasul din conserva, il taiem in bucati mici si il punem intr-o strecuratoare sa se scurga de suc.
  1. Intr-un bol amestecam gingerul cu ardeiul iute, amestecul de condimente chinezesti, otetul, sosul de soia, supa de pui, sucul de ananas si turnam amestecul peste carne. Lasam mancarea sa dea clocot.
  1. Diluam amidonul de porumb cu apa rece, il adaugam treptat in cratita si amestecam bine. Adaugam feliile de ardei, porumbul, sarea si piperul.
  1. Daca cratita nu are manere de plastic o acoperim cu un capac si o introducem la cuptorul preincalzit la 160 grade (foc mediu spre mic) pentru 30 minute. In cazul in care am preparat mancarea in tigaie o transferam intr-o tava, acoperim tava cu hartie de aluminiu si o punem la cuptor pentru o jumatate de ora, pana se inmoaie carnea. Dupa 30 de minute inlaturam hartia de aluminiu, adaugam bucatile de ananas si mai tinem mancarea la cuptor inca 5 minute.
  1. Servim fiecare portie de mancare chinezeasca cu carne de porc si ananas cu garnitura de orez basmati.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare Chinezeasca cu Carne de Porc si Ananas
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)