Supa crema de dovleac galben este o supa pe care o putem pregati o lunga perioada de timp, din toamna pana in primavara, deoarece dovleacul se gaseste pe piata toata iarna. Supa crema de dovleac este o supa foarte sanatoasa si gustoasa, cremoasa si fina, ideala pentru zilele friguroase de toamna sau de iarna. Putem pregati si o alta varianta a acestei supe, supa de dovleac cu crutoane si bacon.

 

Ingrediente pentru reteta de supa crema de dovleac galben:

 

  • 1 ½ kg dovleac taiat cuburi
  • 1 ½ supa de pui
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de praf de curry
  • sare
  • piper

 

Reteta de supa crema de dovleac galben – mod de preparare:

 

  1. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim dovleacul 2-3 minute la foc mediu spre mare pana se inmoaie putin. Adaugam ceapa si ustoroiul si mai calim 1 minut.
  1. Presaram peste legume o lingura de curry, punem foaia de dafin, amestecam de 2-3 ori si apoi turnam in oala si supa de pui, care trebuie sa acopere dovleacul cu cel mult 3-4 cm.

Tip: La supele creme nu trebuie sa punem multa apa deoarece legumele contin deja destula apa si supa poate deveni prea lichida.

          Lasam sa dea in clocot si apoi micsoram focul pentru ca supa sa fiarba incet.

  1. Adunam cu spumiera spuma care se formeaza deasupra. Este nevoie de putina rabdare dar este necesar sa luam spuma, altfel gustul supei nu va fi cel dorit. Nu acoperim cratita cu capac pentru a putea observa mai bine fierberea.
  1. Dupa 25 minute dovleacul este fiert. Indepartam foaia de dafin, pasam supa cu mixerul vertical sau – daca nu avem mixer vertical – pasam supa in blender sau multi. Cu cat pasam mai mult ingredientele supei, cu atat mai fina si mai cremoasa va fi supa. In aceasta faza, daca dorim, putem pune o lingura de miere nu ca sa indulcim supa, ci ca sa accentuam gustul dovleacului. Reglam gustul adaugand o lingura de otet.
  1. Dupa ce am pasat supa o trecem prin strecuratoare amestecand si presand cu o lingura ca sa treaca cat mai mult din cantitatea de supa. Condimentam cu sare si piper dupa gust si supa este gata, cremoasa si foarte gustoasa!
  1. Servim supa crema de dovleac in boluri sau farfurii. Picuram putin ulei de masline pe deasupra si adaugam o lingura de smantana sau de iaurt mai gras.

Optional: pentru gust, aspect si aroma putem presara pe deasupra coaja de lime rasa prin razatoarea mica.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Supa Crema de Dovleac Galben
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)