Salata de Sfecla cu Portocale si Iaurt

0
3507

Salata de sfecla cu portocale este o salata deosebit de gustoasa, aromata si  aspectuoasa. S-ar parea ca sarea nu se potriveste cu portocala dar este foarte interesant ca o face chiar mai gustoasa. Aceasta salata poate fi servita in special cu peste prajit (sau preparat in alt mod) si cu alte preparate din peste: sardine la cuptor, chiftele sau crochete de peste, peste pane.

Pentru prepararea salatei folosim sfecla fiarta sau coapta la cuptor. Putem sa cumparam sfecla deja fiarta de la supermarket, insa cea mai gustoasa salata de sfecla cu portocale se prepara din sfecla coapta in cuptor.

 

Ingrediente pentru salata de sfecla cu portocale (pentru 4 portii):

 

  • 1 kg sfecla coapta sau fiarta
  • 2 portocale mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 gr nuci
  • 200 gr iaurt gras
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de salata de sfecla cu portocale – ingrediente pentru dressing:

 

  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de salata de sfecla cu portocale – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 200 grade. Spalam bulbii de sfecla frecandu-i bine cu un burete. Cu un cutit bine ascutit facem crestaturi la baza lor si introducem felii de usturoi.
  2. Punem bulbii de sfecla intr-un bol, adaugam uleiul, oregano, sarea si piperul si amestecam bine cu mainile.
  3. Impachetam strans in hartie de copt cate 2 bulbi impreuna cu putin ulei din bol, apoi invelim fiecare pachet in hartie de aluminiu. Punem pachetele cu sfecla intr-o tava si le coacem aproximativ 50 minute.
  4. Scoatem sfecla din cuptor, desfacem pachetele (pastram sucul care s-a strans in fiecare pachet) si cand s-au racit putin curatam bulbii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem intr-un bol pentru salata.
  5. Curatam portocalele de coaja si de pielita alba, le taiem bucati, le punem in bolul cu sfecla si presaram putina sare si putin piper.
  6. Intr-un bol mic amestecam bine toate ingredientele pentru dressing cu sucul care s-a format cand am copt sfecla. Turnam dressingul peste salata.
  7. Sevim salata in farfurii sau boluri, punem deasupra o lingura de iaurt si presaram nuca maruntita.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Sfecla cu Portocale si Iaurt
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.