Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac.
Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia.
Este bine ca...
Reteta de chec aperitiv cu sunca si branza este o reteta simpla, rapida si economica, cu ingrediente comune care pot fi inlocuite cu altele asemanatoare (sunca presata poate fi inlocuita cu salam, iar branza cu cascaval).
Acest chec aperitiv este foarte bun, usor picant, fraged, fin si consistent. Condimentele sunt simple: un praf de sare (daca nu este branza prea sarata)...
Reteta de chec cu lamaie si glazura este foarte simpla si usor de facut, dar rezultatul este un chec deosebit de gustos, cu o aroma unica de lamaie si rom. Glazura facuta din zahar pudra si suc de lamaie cu care ornam acest chec, cu gustul ei dulce-acrisor, da un plus de savoare checului si surprinde intr-un mod foarte placut papilele...
Salata de pepene rosu cu branza are un gust extraordinar! Este o combinatie deosebita de gusturi si arome care surprind in mod placut papilele gustative, foarte racoritoare si aspectuoasa.
Pepenele rosu este probabil cel mai bun fruct care combate caldura in timpul verii. Sucul lui este racoritor, chiar daca afara este foarte cald. Pepenele este un depozit de vitamine si...
Parfait-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele calduroase de primavara si de vara, atunci cand asteptam prieteni in vizita. Pentru ca este sezonul capsunilor si vrem sa profitam din plin de parfumul si dulceata lor, va propun sa incercati reteta de parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti cu ciocolata. Un desert delicios, usor, rocoritor...
Reteta de prajitura cu crema de ciocolata este usor de preparat dar rezultatul este o prajitura deosebit de pufoasa, delicioasa, imbibata cu o crema de ciocolata fina si aromata. Pregatim mai intai crema de ciocolata deoarece se adauga rece deasupra blatului de prajitura. Mie imi plac imi plac in mod deosebit prajiturile cu multa cacao si le prepar destul...
Reteta de vinete la cuptor cu rosii si branza este o reteta din bucataria greceasca. La prepararea acestei retete grecii folosesc renumita branza feta, care este facuta din lapte de oaie sau din amestec de lapte de oaie si lapte de capra. Daca nu avem branza feta putem folosi o branza de oaie mai tare. Reteta de vinete la...
Puiul cu cartofi si sos de rosii este o mancare cu carne de pui foarte populara, din bucataria romaneasca, consumata destul de des. Pentru aceasta reteta de pui cu cartofi si sos de rosii am taiat cartofii in felii groase, i-am prajit in ulei si i-am adaugat in sos cu 10 minute inainte de a fi gata. Astfel, cartofii...
Reteta de sarmale in foi de vita cu sos de ou si lamaie (avgolemono) este o reteta greceasca foarte gustoasa si aspectuoasa. Ceea ce da unicitatea si gustul deosebit al acestei retete - comparativ cu alte retete de sarmale in foi de vita - este sosul de ou si lamaie (avgolemono), un sos usor acrisor si foarte aromat.
Reteta de...
Reteta originala de lasagna se prepara cu carne tocata si sos bechamel. Reteta de lasagna cu legume si somon pe care v-o prezint mai jos este deosebita, umplutura folosita fiind o combinatie de legume, ciuperci proaspete si somon.
La aceasta reteta am folosit acel tip de lasagna care nu necesita fierbere si de aceea nu mai este necesar sosul bechamel....
Vremea
București
cer acoperit de nori
4.1
°
C
4.4
°
3.8
°
85 %
5.1kmh
100 %
Dum
4
°
lun
6
°
mar
9
°
mie
7
°
joi
5
°