Salata de pepene rosu cu branza feta are un gust extraordinar! Este o  combinatie deosebita de gusturi si arome care surprind in mod placut papilele gustative, foarte racoritoare si aspectuoasa.

Pepenele rosu este, probabil, cel mai bun fruct care combate caldura in timpul verii. Sucul lui este racoritor, chiar daca afara este foarte cald. Pepenele este un depozit de vitamine si minerale. Acest fruct dulce, de culoare rosie, prin continutul lui ridicat de apa previne deshidratarea. Continutul unui pepene rosu (raportat la greutatea lui) este de 94% apa si 6% zahar. Pepenele rosu este practic o multivitamina, continand vitaminele A, B6, C si o serie de nutrienti vitali pentru sanatate.

Cu cat pepenele rosu este mai copt, cu atat continutul de apa este mai mare si pepenele este mai greu. Greutatea unui pepene rosu ne poate ajuta sa facem o alegere corecta atunci cand il cumparam. Acest fruct bogat in nutrienti este o alegere foarte buna pentru mese si gustari, mai ales atunci cand este combinat cu alte fructe si legume.

 

Ingrediente pentru reteta de salata de pepene rosu cu branza (pentru 5-6 portii):

Reteta salata pepene rosu cu branza - ingrediente
Reteta salata pepene rosu cu branza – ingrediente
  • 500 gr pepene rosu taiat in cuburi de 2 cm
  • 200 gr branza feta (sau alta branza tare) taiata cubulete
  • 1 legatura frunze de rucola
  • frunze de menta proaspata (dupa gust)
  • frunze de patrunjel (dupa gust)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura sirop de rodii (sau de struguri)
  • 1 lingurita de susan negru
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de salata de pepene rosu – mod de preparare:

 

  1. Spalam frunzele de rucola, patrunjel si menta, le uscam foarte bine cu hartie de bucatarie si le rupem cu mana in bucati mari.
  1. Inlaturam semintele si taiem pepenele rosu in cuburi de aproximativ 2 cm. Taiem branza feta in cubulete.
  1. Incingem o tigaie mica si rumenim putin susanul negru (aproximativ un minut).
  1. Intr-un bol pentru salata asezam alternativ cuburile de pepene rosu, cubuletele de branza si frunzele de rucola, patrunjel si menta.
  1. Presaram susanul negru, sarea si piperul. Stropim salata de pepene rosu cu ulei si cu o lingura de sirop de rodii.

Salata de pepene rosu se serveste rece, de la frigider!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Pepene Rosu cu Branza
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)