Reteta originala de lasagna se prepara cu carne tocata si sos bechamel. Reteta de lasagna cu legume si somon pe care v-o prezint mai jos este deosebita, umplutura folosita fiind o combinatie de legume, ciuperci proaspete si somon.

La aceasta reteta am folosit acel tip de lasagna care nu necesita fierbere si de aceea nu mai este necesar sosul bechamel. In locul sosului bechamel am facut un sos foarte simplu dintr-un litru de lapte si 4 linguri de amidon de porumb. Sosul nu trebuie sa fie prea gros deoarece lasagna are nevoie de lichid ca sa se inmoaie.

Lasagna cu legume si somon este deosebit de gustoasa si aspectuoasa. Se serveste cu salata de cruditati (salata verde, spanac, rucola) cu dressing de ulei si lamaie.

 

Ingrediente pentru reteta de lasagna cu legume si somon:

 

  • 1 pachet de lasagna (care nu necesita fierbere prealabila)
  • 500 gr filet de somon
  • 500 gr ciuperci proaspete taiate felii
  • 2 cepe taiate felii subtiri (pestisori)
  • 2 fire de praz taiate rondele
  • 2 morcovi rasi
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 50 gr parmezan sau cascaval ras
  • 150 gr mozzarella
  • 1 legatura de marar tocat
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Reteta de lasagna cu legume si somon – ingrediente pentru sos:

 

  • 1 l lapte
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 100 gr parmezan sau cascaval ras
  • ½ lingurita piper
  • ¼ lingurita nucsoara

 

Reteta de lasagna cu legume si somon – mod de preparare:

 

  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa si prazul 2-3 minute, pana se inmoaie putin.
  1. Punem filetul de somon deasupra legumelor din tigaie si mai continuam calirea inca 2 minute. Intoarcem somonul pe cealalta parte si mai calim timp de 2 minute. Procedam astfel ca sa putem rupe somonul in bucati mici.
  1. Scoatem legumele si somonul din tigaie si le punem intr-un bol.
  1. Intr-un bol mic diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.
  1. Punem in tigaie o lingura de unt si calim usturoiul pentru o jumatate de minut, dupa care adaugam ciupercile si cubul de concentrat de legume si calim ciupercile pana se inmoaie. Adaugam laptele si, cand incepe sa clocoteasca, punem amidonul din bol amestecand incontinuu cu lingura. Lasam sa fiarba pana ce sosul incepe sa se ingroase si apoi oprim focul.
  1. Adaugam parmezan sau cascaval, piper si nucsoara.

Tip: Ciupercile nu se spala deoarece absorb multa apa, se innegresc cand le gatim si nu mai au gust bun. Le stergem bine cu hartie de bucatarie sau le curatam de pielita de deasupra.

  1. Cand somonul s-a racit, il rupem in bucati mici, adaugam morcovii rasi, sarea, piperul, mararul si amestecam bine toate legumele cu somonul.
  1. Incalzim cuptorul la 180 grade (foc mediu).
  1. Ungem bine cu unt o tava mare si punem un strat subtire din sosul cu ciuperci, asezam un strat de lasagna si punem jumatate din cantitatea de legume si somon. Acoperim umplutura cu foi de lasagna, apoi punem jumatate din cantitatea de sos cu ciuperci, adaugam restul de legume si somon, asezam un nou strat de lasagna si deasupra punem tot sosul care ne-a ramas.
  1. Presaram 50 gr parmezan (sau cascaval) si pesmetul si punem branza mozzarella taiata felii.
  1. Acoperim tava cu hartie de copt, apoi cu hartie de aluminiu si o bagam la cuptor. Dupa 50 minute scoatem hartia de aluminiu si cea de copt si mai lasam tava in cuptor inca 10 minute, pana se rumeneste deasupra.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Lasagna cu Legume si Somon
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)