Prajitura tavalita cu nuca de cocos este un pandispan pufos, fin si aromat, taiat in bucati mici, acoperite cu o glazura de cacao si tavalite in fulgi de nuca de cocos. Aceasta reteta are cateva ingrediente pe care le avem intotdeauna in casa. Va recomand cu caldura sa o preparati! Prajitura este delicioasa, foarte aspectuoasa si economica. Coacem prajitura intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de aproximativ 22 cm x 35 cm.
O prajitura deosebit de buna este si prajitura cu nuca de cocos.
Ingrediente pentru reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos:
- 300 gr faina
- 250 gr zahar
- 250 ml lapte
- 200 gr nuca de cocos
- 120 gr unt
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita cu varf de praf de copt
- ½ lingurita sare
Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos – ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 1 pachet margarina
- 200 gr de zahar
- 7 linguri de lapte
- 3 linguri cacao
- 10 ml esenta de rom
Mod de preparare:
- Cernem faina de doua ori impreuna cu praful de copt si cu sarea.
- Batem in mixer untul cu zaharul si cu esenta de vanilie aproximativ 10 minute pana devin ca o crema. Oprim din cand in cand mixerul si curatam peretiii vasului ca sa se amestece bine toata compozitia.
- Adaugam ouale unul cate unul si continuam sa batem pana se incorporeaza. Adaugam incet si alternativ cate o lingura din amestecul de faina si putin din cantitatea de lapte pana le incorporam. Compozitia trebuie sa curga usor cand o punem in tava. Daca este prea consistenta mai adaugam putin lapte.
- Clatim tava cu putina apa, o scurgem bine si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, o nivelam frumos si coacem prajitura la 170 grade aproximativ 30-35 minute.
- Scoatem prajitura din tava impreuna cu hartia de copt si o lasam sa se raceasca bine.
- Pregatim glazura de cacao. Punem o craticioara la foc mediu si adaugam margarina, zaharul, laptele si cacaua cernuta. Amestecam bine sa se omogenizeze compozitia (compozitia nu trebuie sa fiarba, doar sa se incalzeasca bine). Luam craticioara de pe foc, adaugam esenta de rom si amestecam.
- Taiem marginile pandispanului ca sa-i dam o forma frumoasa si il taiem in bucati patrate. Ajutandu-ne de doua furculite, punem cate o bucata de prajitura in glazura si o rotim astfel incat sa se imbine cu glazura pe toate partile. Tinem fiecare bucata de prajitura sa se scurga putin, apoi o tavalim prin nuca de cocos si o asezam pe un platou.
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Prajitura Tavalita cu Nuca de Cocos
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
16 Review(s) Based on