Prajitura tavalita cu nuca de cocos este un pandispan pufos, fin si aromat, taiat in bucati mici, acoperite cu o glazura de cacao si tavalite in fulgi de nuca de cocos. Aceasta reteta are cateva ingrediente pe care le avem intotdeauna in casa. Va recomand cu caldura sa o preparati! Prajitura este delicioasa, foarte aspectuoasa si economica. Coacem prajitura intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de aproximativ 22*35 cm. O prajitura deosebit de buna este si prajitura cu nuca de cocos.

 

Ingrediente pentru reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos:

 

  • 120 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr nuca de cocos
Ingrediente pentru reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos
Ingrediente pentru reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos
Nuca de cocos
Nuca de cocos

Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos – ingrediente pentru glazura de ciocolata:

 

  • 1 pachet margarina
  • 200 gr de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 3 linguri cacao
  • 10 ml esenta de rom
Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos - ingrediente pentru glazura de ciocolata
Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos – ingrediente pentru glazura de ciocolata

Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos – mod de preparare:

 

  1. Cernem faina de doua ori impreuna cu praful de copt si cu sarea.
  2. Batem in mixer untul cu zaharul si cu esenta de vanilie aproximativ 10 minute pana devin ca o crema. Oprim din cand in cand mixerul si curatam peretiii vasului ca sa se amestece bine toata compozitia.Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos - pasul 2
  3. Adaugam oule unul cate unul si continuam sa batem pana se incorporeaza. Adaugam incet si alternativ cate o lingura din amestecul de faina si putin din cantitatea de lapte pana le incorporam. Compozitia trebuie sa curga usor cand o punem in tava. Daca e prea consistenta mai adaugam putin lapte.
  4. Clatim tava cu putina apa, o scurgem bine si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava, o nivelam frumos si coacem prajitura la 170 grade aproximativ 30- 35 minute.Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos - pasul 4
  5. Scotem prajitura din tava impreuna cu hartia de copt si o lasam sa se raceasca bine.Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos - pasul 5
  6. Pregatim glazura de cacao. Punem o craticioara la foc mediu si adaugam margarina, zaharul, laptele si cacaua cernuta. Amestecam bine sa se omogenizeze compozitia (compozitia nu trebuie sa fiarba, doar sa se incalzeasca bine). Luam craticioara de pe foc, adaugam esenta de rom si amestecam.Reteta de prajitura tavalita cu nuca de cocos - pasul 6
  7. Taiem marginile pandispanului ca sa-i dam o forma frumoasa si il taiem in bucati patrate. Ajutandu-ne de doua furculite, punem cate o bucata de prajitura in glazura si o rotim astfel incat sa se imbine cu glazura pe toate partile. Tinem fiecare bucata de prajitura sa se scurga putin, apoi o tavalim prin nuca de cocos si o asezam pe un platou.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura Tavalita cu Nuca de Cocos
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)