Aceasta reteta de salata de vinete picanta si aromata este o salata cu un gust diferit de bine cunoscuta salata de vinete simpla sau salata de vinete cu maioneza. Este o salata de vinete picanta si aromata, preparata din vinete coapte la cuptor impreuna cu un sos din pasta de rosii, ceapa, usturoi si condimente. Vinetele sunt coapte pana se inmoaie suficient pentru a fi tocate, dar nu le facem o pasta fina. Condimentele folosite ofera arome care dau acestei salate un plus de gust. Dupa preparare, lasam aceasta salata de vinete picanta cateva ore in frigider, pentru ca vinetele sa se imbibe cu toate aromele si in acest mod sa devina mai gustoase. Aceasta salata de vinete picanta si salata de vinete cu tahini sunt preferate de toata familia mea. Le prepar des, pe toata perioada verii, cand tarabele din piete sunt pline cu vinete.

 

Ingrediente pentru salata de vinete picanta si aromata:

 

  • 4 vinete de marime medie
  • 2 cepe uscate tocate marunt
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • 4 linguri de pasta de rosii
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita curry picant
  • 1 lingurita praf de chimion
  • 1 lingurita boabe de coriandru zdrobite
  • ulei de masline
  • sare

Salata de Vinete Picanta si Aromata poza 4

 

Reteta de salata de vinete picanta si aromata – mod de preparare:

 

  1. Spalam vinetele, le indepartam cotoarele si le taiem pe jumatate, pe lungime. Cu un cutit, facem mai multe crestaturi in miezul vinetelor. Incalzim cuptorul la 200 grade.

2. Amestecam pasta de rosii cu usturoiul, ceapa tocata, praful de curry, praful de chimion, coriandrul si 3-4 linguri de ulei de masline.

3. Presaram sare pe vinete si le ungem pe partea taiata si crestata cu amestecul de pasta de rosii, ceapa, usturoi si condimente. Incercam sa introducem din amestec si crestaturile facute in miezul vinetelor.

4. Unim cele 2 jumatati ale fiecarei vinete, le infasuram in hartie de copt, apoi in hartie de aluminiu si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de o ora.

5. Despachetam fiecare vanata, scoatem miezul cu ajutorul unei linguri si il punem intr-un bol incapator. Adaugam 4 linguri de ulei de masline, patrunjelul tocat si amestecam bine. Punem salata de vinete in frigider pentru 2-3 ore, pentru ca vinetele sa ia aroma condimentelor.

Servim salata de vinete pe felii de paine.

Salata de Vinete Picanta si Aromata poza 2Salata de Vinete Picanta si Aromata poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Vinete Picanta si Aromata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)