Rosii Umplute cu Orez la Cuptor

0
5277

Reteta de rosii umplute cu orez este unul dintre felurile de mancare preferate de toata familia mea. Eu am umplut si cativa ardei, pentru a satisface toate gusturile. Pregatesc aceasta reteta de rosii umplute cu orez cu multa placere si destul de des. Astfel am perfectionat-o si am descoperit anumite “secrete” pe care vreau sa vi le impartasesc:

  • Orezul cel mai potrivit pentru umplutura este orezul pentru risotto. Acest orez nu se sparge la fiert, boabele raman intregi.
  • In umplutura de orez adaugam miezul de la rosii, un morcov, un dovlecel mic si stafide negre.
  • Daca umplem si ardei, inlaturam semintele de pe cotoare, le tocam marunt si le adaugam si pe acestea in umplutura. Aceste legume fac umplutura de orez deosebit de gustoasa.
  • Daca nu suntem in perioada de post, putem adauga in umplutura o mica cantitate de cascaval ras, care ii va da un gust desavarsit.
  • Facem cateva intepaturi cu o furculita la baza rosiilor, pentru a putea intra lichidul din tava in interior si umplutura sa ramana mustoasa.

Ingrediente pentru reteta de rosii umplute cu orez la cuptor:

  • 12 rosii de marime medie (sau 6 rosii si 6 ardei)
  • 200 gr orez pentru risotto
  • 150 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 morcov razuit
  • 1 dovlecel mic (100 gr) razuit
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 300 ml suc de rosii (sau rosii proaspete pasate in blender)
  • 4 linguri stafide negre
  • 40 gr cascaval ras (optional)
  • 2 cartofi taiati felii groase
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 4 linguri menta tocata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat

Reteta de rosii umplute cu orez la cuptor – mod de preparare:

1. Taiem o felie subtire din partea de sus a rosiilor si le golim continutul cu ajutorul unei lingurite. Tocam marunt miezul rosiilor si il punem intr-un bol. Pastram capacele de la rosii.

2. Ungem rosiile cu ulei pe interior si pe exterior si le presaram cu sare si piper.

3. Incalzim o tigaie la foc mare si punem 4 linguri de ulei. Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul si dovlecelul ras si amestecam.

4. Adaugam o lingura de zahar, amestecam cu lingura de lemn si calim legumele pana se inmoaie putin.

5. Condimentam cu sare si piper, apoi adaugam orezul spalat si scurs de apa. Calim inca 2-3 minute, pana scade tot lichidul.

6. Adaugam o lingura de pasta de tomate si amestecam bine.

7. Adaugam o cana de apa, jumatate din cantitatea de miez de rosii, boiaua de ardei dulce, oregano si stafidele. Lasam sa fiarba inca aproximativ 5 minute. Umplutura de orez trebuie sa ramana cu suficient lichid, sa fie zemoasa.

8. Oprim focul si adaugam patrunjelul, menta si cascavalul ras (daca punem) si amestecam bine.

9. Incalzim cuptorul la 200 grade. Asezam rosiile intr-o tava de marime medie.

10. Umplem rosiile pe trei sferturi cu umplutura de orez si le acoperim cu capacele. Asezam in spatiile ramase feliile de cartofi si le presaram sare, piper si oregano.

11. Amestecam sucul de rosii cu restul de miez de rosii si il turnam peste legumele din tava, apoi le stropim cu restul de ulei.

Reteta Rosii Umplute - etapa 11

12. Acoperim tava cu rosii umplute cu hartie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora. Dupa o ora inlaturam hartia de aluminiu. Mai lasam tava in cuptor inca 15 minute, pana rosiile se rumenesc usor. Aceste rosii umplute se pot consuma calde sau reci. Sunt la fel de bune! Pot spune ca a doua zi sunt chiar mai gustoase!

Rosii Umplute cu Orez la Cuptor
Rosii Umplute cu Orez la Cuptor

Rosii Umplute cu Orez la Cuptor

Rosii Umplute cu Orez la Cuptor

Rosii Umplute cu Orez la Cuptor

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Rosii Umplute cu Orez la Cuptor
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.