Suc de Rosii fara Conservanti pentru Iarna

0
9004

Pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna folosim rosii de gradina bine coapte si sanatoase. Le spalam, le indepartam partea alba si le taiem taiem bucati. Pentru a otine doar sucul de la rosii, fara pielite si seminte, folosim masina de tocat rosii sau storcatorul de fructe.

Fierbem acest suc de rosii fara conservanti la foc mediu pana obtinem un suc de consistenta dorita. Spre sfarsit adaugam sare, zahar si cateva crengute de plante aromatice (telina, busuioc, oregano, cimbru) pe care le indepartam inainte de a pune sucul in sticle sau borcane sterilizate.

Dupa ce am pus sucul de rosii in sticle, putem sa procedam in 2 moduri:

  1. Punem putin ulei peste suc, cat sa se formeze o pelicula, si punem dopul.
  2. Umplem sticlele sau borcanele cu suc, punem capacele, le intoarcem cu gura in jos si le punem in cuptorul cald, dar oprit. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet.

Acest suc de rosii se poate consuma ca atare sau se poate folosi la gatit. Este foarte potrivit pentru retetele de paste, atunci cand nu gasim rosii proaspete. De multe ori folosesc acest suc de rosii la reteta de paste cu sos de rosii si la reteta de paste cu vinete si sos de rosii.

Ingrediente pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna:

  • 3 kg rosii bine coapte
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 1 lingura rasa de zahar
  • plante aromatice (optional)
  • putin ulei (optional)
  • sticle sau borcane sterilizate
Ingrediente pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna
Ingrediente pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna

Mod de preparare:

  1. Spalam rosiile, le indepartam partea alba din interior si le taiem bucati. Le trecem prin masina de rosii sau prin storcatorul de fructe pentru a obtine un suc de rosii fara pielite si seminte.

Suc de rosii fara pielite si seminte

2. Fierbem sucul obtinut intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu, pana obtinem un suc de consistenta dorita. Spre sfarsit, adaugam sarea, zaharul si cateva crengute de plante aromatice (telina, busuioc, oregano, cimbru) pe care le indepartam inainte de a pune sucul in sticle sau borcane sterilizate.Suc de Rosii fara Conservanti pentru Iarna

3. Dupa ce am pus sucul in sticle, putem sa procedam in 2 moduri:

  • Punem putin ulei peste suc, cat sa se formeze o pelicula, si punem dopul.
  • Umplem sticlele sau borcanele cu suc, punem capacele, le intoarcem cu gura in jos si le punem in cuptorul incalzit la 150 grade timp de 15 minute. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet. Acest suc de rosii fara conservanti rezista chiar si 2 ani.

Suc de Rosii fara Conservanti pentru Iarna

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Suc de Rosii fara Conservanti pentru Iarna
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.