Pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna folosim rosii de gradina, bine coapte si sanatoase. Le spalam, le indepartam partea alba si le taiem taiem bucati. Pentru a otine doar sucul de la rosii, fara pielite si seminte, folosim masina de tocat rosii sau storcatorul de fructe. Fierbem acest suc de rosii fara conservanti la foc mediu pana obtinem un suc de consistenta dorita. Spre sfarsit adaugam sare, zahar si cateva crengute de plante aromatice (telina, busuioc, oregano, cimbru) pe care le indepartam inainte de a pune sucul in sticle sau borcane sterilizate. Dupa ce am pus sucul de rosii in sticle, putem sa procedam in 2 moduri: 1. Punem putin ulei peste suc, cat sa se formeze o pelicula, si punem dopul. 2. Umplem sticlele sau borcanele cu suc, punem capacele, le intoarcem cu gura in jos si le punem in cuptorul cald, dar oprit. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet.

Acest suc de rosii fara conservanti se poate consuma ca atare sau se poate folosi la gatit. Este foarte potrivit pentru retetele de paste, atunci cand nu gasim rosii proaspete. De multe ori folosesc acest suc de rosii la reteta de paste cu sos de rosii sau la reteta de paste cu vinete si sos de rosii.

 

Ingrediente pentru reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna:

 

  • 3 kg rosii bine coapte
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 1 lingura rasa de zahar
  • plante aromatice (optional)
  • putin ulei (optional)
  • sticle sau borcane sterilizate

 

Reteta de suc de rosii fara conservanti pentru iarna:

 

  1. Spalam rosiile, le indepartam partea alba din interior si le taiem bucati. Le dam prin masina de rosii sau prin storcatorul de fructe pentru a obtine un suc de rosii fara pielite si seminte.

Suc de Rosii fara Conservanti pentru Iarna poza 2

2. Fierbem sucul obtinut intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu, pana obtinem un suc de consistenta dorita. Spre sfarsit, adaugam sarea, zaharul si cateva crengute de plante aromatice (telina, busuioc, oregano, cimbru) pe care le indepartam inainte de a pune sucul in sticle sau borcane sterilizate.

  

Dupa ce am pus sucul in sticle, putem sa procedam in 2 moduri:1. Punem putin ulei peste suc, cat sa se formeze o pelicula, si punem dopul. 2. Umplem sticlele sau borcanele cu suc, punem capacele, le intoarcem cu gura in jos si le punem in cuptoul incalzit la 150 grade timp de 15 minute. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet. Acest suc de rosii fara conservanti rezista chiar si 2 ani.

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Suc de Rosii Simplu pentru Iarna
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total

Adauga un comentariu

Comentarii