Pulpe de Pui cu Bere si Legume

0
7037

Aceasta reteta de pulpe de pui cu bere si legume este foarte gustoasa si se prepara rapid. Calim putin carnea si legumele, adaugam berea si condimentele si le lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 50 minute. Berea fragezeste carnea de pui si ii da o aroma placuta. Putem servi aceste pulpe de pui cu bere cu o garnitura de orez cu caise si linte sau cu orez basmati. Vom avea astfel un pranz sau o cina deosebit de gustoase.

Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui cu bere si legume:

  • 5-6 pulpe de pui
  • 50 ml ulei
  • 300 ml bere
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 praz taiat rondele
  • 4 ardei de diferite culori taiati bucati mari
  • 1 lingurita zahar
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta oregano proaspat (sau 1 lingurita oregano uscat)
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui cu bere si legume
Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui cu bere si legume

Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui cu bere si legume

Reteta de pulpe de pui cu bere si legume – mod de preparare:

  1. Spalam pulpele de pui, le taiem pe jumatate si le uscam bine cu hartie de bucatarie. Spalam legumele si le taiem.

2. Intr-o cratita larga incalzim uleiul si rumenim bucatile de pui pe toate partile. Le rumenim pe rand, cate putine bucati deodata, pentru a nu scade temperatura uleiului. Le scoatem pe o farfurie si le acoperim, sa se mentina calde.

3. In acelasi ulei calim ceapa si prazul timp de 3-4 minute, pana se inmoaie putin. Adaugam ardeii si amestecam, sa se impregneze cu ulei.Calim legumele

4. Punem din nou in cratita pulpele de pui, marim focul si adaugam berea putin cate putin, deoarece se umfla. Adaugam zaharul, plantele aromatice, sarea si piperul. Micsoram focul, acoperim cratita cu un capac si fierbem mancarea la foc mic aproximativ 50 minute, amestecand de cateva ori. Cand carnea de pui este moale si sosul a scazut, oprim focul.Punem din nou in cratita pulpele de pui, marim focul si adaugam berea putin cate putin

Servim pulpele de pui cu o garnitura de orez cu caise si linte sau cu orez basmati.

Pulpe de Pui cu Bere si LegumePulpe de Pui cu Bere si Legume

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pulpe de Pui cu Bere si Legume
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.