Aceasta prajitura de post cu nuca (karidopita) este o combinatie perfecta de arome de nuca, scortisoara si citrice. Aceasta reteta de prajitura de post cu nuca (καριδοπιτα) este o reteta din bucataria greceasca la fel ca si reteta de prajitura de nuca cu ciocolata. Pentru cei care vor să ţină post, dar vor să şi mănânce un desert delicios, va recomandam aceasta prajitura de post cu nuca. Se prepara foarte rapid si usor. Ne trebuie doar un tel, nu avem nevoie de mixer. Batem cu telul ingredientele lichide cu zaharul pana acesta se dizolva. Adaugam restul de ingrediente si le amestecam cu o lingura. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coacem prajitura cu nuca la 180 grade timp de 40-45 minte. Putem servi aceasta prajitura cu nuca simpla sau cu o glazura de cacao.

Ingrediente pentru reteta de prajitura de post cu nuca (karidopita):

  • 350 gr faina
  • 350 ml suc de portocala
  • 200 ml ulei
  • 200 gr nuca macinata (nu foarte fin)
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • bucati de nuca pentru ornat (optional)

Prajitura de Post cu Nuca Karidopita poza 3

Reteta de prajitura de post cu nuca (karidopita) – ingrediente pentru glazura de cacao:

  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Reteta de prajitura de post cu nuca (karidopita) – mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava rotunda cu diametrul de 22 cm sau o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20*16 cm.

2. Cernem faina impreuna cu praful de copt pentru ca faina sa prinda aer si prajitura de post cu nuca sa creasca frumos si sa fie afanata.

3. Intr-un bol mare punem uleiul, sucul de portocale, zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine cu telul pana se dizolva zaharul.

4. Adaugam coaja de portocale, scortisoara si faina si amestecam cu o lingura pana se incorporeaza. Punem nucile macinate si le incorporam in aluat.

  

Turnam aluatul in tava si il nivelam putin.

  Prajitura de Post cu Nuca Karidopita poza 5

5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40-45 minute.

6. Pregatim glazura de cacao. Punem toate ingredientele pentru glazura intr-o craticioara si le fierbem pana au consistenta unei smantani subtiri.

  Prajitura de Post cu Nuca Karidopita poza 9

7. Scoatem prajitura din cuptor si facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese uscata, prajitura este coapta.

  

Scoatem prajitura pe un platou si o lasam sa se mai raceasca putin.

  

Turnam glazura peste prajitura si o ornam cu bucati de nuca.

Servim aceasta prajitura de post cu nuca cu ceai sau cafea.

Prajitura de Post cu Nuca Karidopita poza 10Prajitura de Post cu Nuca Karidopita poza 11

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura de Post cu Nuca (Karidopita)
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii