Ciorba de pui cu taietei de casa este binecunoscuta de toata lumea si foarte des consumata. Se poate face din pui intreg sau numai din bucatile cu mai multe oase (pieptul si pulpele le putem folosi pentru alte feluri de mancare). Dupa fierbere, bucatile de pui le putem lasa intregi sau putem sa le inlaturam oasele si pielea si sa rupem carnea in bucati mici. Se poate acri cu bors sau cu suc de lamaie. Reteta pentru ciorba de pui cu taietei de casa este foarte simpla, dar sunt cateva amanunte de care trebuie sa tinem cont pentru reusita acestei ciorbe. Putem sa pregatim taieteii de casa cu o seara inainte. Carnea de pui este preferata de toata familia mea si pregatesc des supa de pui sau supa de pui cu galuste.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de pui cu taietei de casa:

  • 1 kg carne de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa intreaga in care am infipt 2 cuisoare
  • 1 bucata de telina (100 gr)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei taiat felii subtiri
  • 2 morcovi taiati felii subtiri
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 500 ml bors (sau suc de lamaie, dupa gust)
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 ramuri de cimbru
  • 5-6 boabe de piper
  • leustean tocat (sau frunze de telina)
  • sare
  • 1 ou + 100 gr faina + putina sare (pentru taietei)

Ciorba de Pui cu Taietei de Casa poza 1

Reteta de ciorba de pui cu taietei de casa – mod de preparare:

  1. Pentru a prepara o ciorba de pui cu taietei de casa limpede, spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si o lingurita de sare. Fierbem carnea 2-3 minute, pana se ridica spuma deasupra. Aruncam apa si spalam oala si bucatile de carne. In felul acesta se elimina toata spuma care se formeaza din sangele de la carne, iar zeama va fi limpede. Punem in oala aproximativ 4,5 litri de apa, bucatile de carne, ceapa intreaga, bucata de telina, cimbrul, foaia de dafin si boabele de piper. Le fierbem in oala descoperita, la foc mic, pentru 45-50 minute, pana carnea este bine fiarta. Daca se mai ridica putina spuma deasupra, o adunam si pe aceasta pentru ca zeama sa fie limpede.

2. In timp ce fierbe carnea de pui, pregatim taieteii dupa reteta de taietei de casa. Ii lasam sa se usuce aproximativ 20 minute, apoi ii putem pune in ciorba.

  Ciorba de Pui cu Taietei de Casa poza 3

Putem sa-i punem sa fiarba direct in ciorba, cu conditia sa punem taieteii numai in cantitatea de ciorba care se consuma imediat. Pentru o portie de ciorba este suficient sa punem o mana de taietei. Eu prefer sa fierb taieteii pentru 2 minute intr-un litru de apa cu putina sare. Ii clatesc cu apa de la robinet si apoi ii pun in ciorba care clocoteste. Ii mai fierb in ciorba inca 4 minute.

3. Cand carnea de pui este fiarta, o scoatem pe un platou si strecuram zeama in alta oala.

    1. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa, morcovii si ardeiul la foc mediu aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie putin.

Le punem in zeama in care a fiert puiul si le fierbem aroximativ 20 minute. Adaugam apoi rosiile, sarea si borsul (fiert separat) si continuam fierberea timp de aroximativ 15 minute. Daca pentru acrirea ciorbei folosim suc de lamaie, il adaugam la sfarsit. Dupa ce rosiile sunt fierte, adaugam taieteii si continuam fierberea inca 4-5 minute. Oprim focul si punem carnea fiarta inapoi in ciorba. Adaugam leusteanul tocat. Gustoasa si aromata, ciorba de pui cu taietei de casa este gata!

Putem servi aceasta ciorba de pui cu taietei de casa cu paine, ardei iute si smantana.

Ciorba de Pui cu Taietei de Casa poza 5

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Pui cu Taietei de Casa
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii