Aceasta placinta cu carne de pui si cascaval este foarte gustoasa si consistenta. Combinatia de carne de pui, legume, cascaval si foi de placinta este foarte gustoasa. Aceasta placinta se poate servi la micul dejun, la masa de pranz alaturi de o salata sau ca aperitiv la o masa festiva. Deasemenea si placinta cu piept de pui este foarte gustoasa si aspectuoasa.

Pentru aceasta reteta de placinta am folosit foi de placinta din comert si am preferat sa fac rulouri din cate doua foi de placinta pe care le-am umplut cu un amestec de piept de pui, legume, smantana si cascaval. Am asezat foile de placinta cate doua si le-am stropit pe fiecare cu ulei, asftel ca dupa coacere sa fie fragede si putin crocante.

 

Ingrediente pentru reteta de placinta cu carne de pui si cascaval:

 

  • 1 pachet foi de placinta
  • 700 gr piept de pui taiat bucati mici
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 fir de praz taiat rondele (partea alba)
  • 1 morcov mare, razuit
  • 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras portocaliu (sau galben) taiat felii subtiri
  • 200 gr smantana de gatit
  • 200 gr cascaval ras
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 2 linguri susan
  • 1 lingura susan negru (optional)
  • ½ lingurita nucsoara
  • 1 ou (pentru uns placinta)
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de placinta cu carne de pui si cascaval – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 180 grade.
  1. Taiem pieptul de pui in bucati mici. Condimentam bucatile de pui cu sare, piper si nucsoara. Taiem ardeii in felii subtiri, radem morcovul, tocam ceapa marunt si taiem prazul in rondele subtiri. Razuim cascavalul.
  1. Incalzim intr-o tigaie jumatate din cantitatea de ulei si calim bucatile de piept de pui pana se rumenesc usor pe ambele parti. Le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas calim prazul, ceapa, ardeii si morcovul 3-4 minute, pana isi reduc volumul si se inmoaie. Adaugam bucatile de carne de pui, amestecam bine si mai calim amestecul aproximativ un minut. Adaugam smantana si mai fierbem putin pana se absoarbe smantana, apoi luam tigaia de pe foc. Punem cascavalul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o lasam sa se raceasca.
  1. Asezam pe masa de lucru doua foi de placinta si le stropim pe fiecare cu ulei cu ajutorul unei pensule. Inmuiem pensula in ulei si lasam sa picure peste foaia de placinta. Este mai bine sa stropim astfel foile de placinta decat sa le ungem cu pensula. Astfel se prinde aer intre foile de placinta si dupa coacere placinta este frageda si putin crocanta. Punem 4-5 linguri din umplutura de placinta la inceputul foilor si indoim partile laterale pana se intalnesc in centru. Le stropim cu ulei, apoi rulam foile pana la capat (ca la sarmale). Procedam in acest mod pana umplem toate foile, avand grija sa avem cantitati egale de umplutura pentru toate foile.
  1. Ungem rulourile cu ou batut, le presaram cu susan si le coacem la 180 grade (foc mediu) aproximativ 50 minute, pana se rumenesc.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, apoi o putem taia.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinta cu Carne de Pui si Cascaval
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)