Pasta de Masline Kalamata

0
874

Pasta de masline Kalamata este delicioasa servita pe paine prajita, ca aperitiv, cu un vin rosu. De asemenea, se combina foarte bine cu branza greceasca (feta), cu pastele, cu ardei gras rosu, cu legumele fierte sau coapte pe gratar.

Maslinele Kalamata sunt renumite pentru culoarea violet inchis si pentru textura si pulpa bogata. Sunt o sursa bogata de fibre, calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina E si K, contin magneziu, fosfor si potasiu si, totodata, vitaminele B. De aceea, pasta de masline Kalamata este un aliment foarte hranitor care ar trebui sa faca parte dintr-o dieta echilibrata. Putem folosi aceste masline la preparea diferiteler preparate cu carne sau cu legume cum ar fi reteta de pui cu masline sau reteta de praz cu masline

Kalamata este al doilea cel mai popular oras din peninsula Peloponez din sudul Greciei, fiind recunoscut ca tara maslinelor care ii poarta numele. Pasta de masline Kalamata este un produs 100% grecesc, fiind o parte importanta a bucatariei traditionale mediteraneene. Versatil, savuros, satios si usor de servit, acest aliment se integreaza de minune in orice meniu, fiind un aperitiv plin de stil si foarte inspirat.

Ingrediente pentru reteta de pasta de masline Kalamata:

  • 200 gr masline Kalamata fara samburi
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 ml suc de lamaie (1 lingura)
  • 1 ardei capia copt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 gr capere (optional)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita piper proaspat macinat (dupa gust)
  • 5 gr patrunjel (optional)
Ingrediente pentru reteta de pasta de masline Kalamata
Ingrediente pentru reteta de pasta de masline Kalamata

Mod de preparare:

  1. Punem maslinele intr-un vas cu apa si le lasam 2-3 zile sa iasa cat mai mult sarea continuta. Schimbam apa din vas din cand in cand.

2. Scoatem samburii maslinelor, presandu-le usor cu lama cutitului. In acest mod, samburii ies foarte usor.

3. Coacem ardeiul pe tigaia uscata si il curatam de coaja si seminte.

4. Punem toate ingredientele in blender si le mixam foarte bine, pana devin o pasta fina. Gustam si corectam gustul, adaugand condimentele preferate sau mai mult suc de lamaie.

5. Servim pasta de masline Kalamata pe felii de paine impreuna cu legumele preferate.

Pasta de Masline Kalamata

Pasta de Masline Kalamata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pasta de Masline Kalamata
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.