Reteta de placinta cu branza sarata este o reteta foarte cunoscuta si apreciata. A devenit “virala”, toata lumea care o vede pe internet vrea sa o pregateasca!
Pentru aceasta reteta de placinta este necesar sa folosim impreuna cu branza sarata si branza dulce sau urda, deoarece fara aceasta placinta ar iesi prea sarata.
Am pregatit aceasta placinta cu branza sarata intr-un mod asemanator cu placinta sarbeasca (banita). Diferenta consta in faptul ca am asezat foile in tava intr-un alt mod. Am presarat amestecul de branza feta si branza de vaci pe fiecare foaie. Apoi am incretit foaia ca pe un evantai si am asezat-o in tava unsa cu ulei. Dupa ce am pus toate foile in tava, am turnat peste ele un amestec facut din lapte, apa minerala, ulei si oua. Am copt aceasta placinta cu branza sarata in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 30 minute.
Aceasta placinta cu branza sarata este frageda si gustoasa si foarte usor de preparat.
Placinta cu Branza Sarata – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de placinta cu branza sarata:
- 1 pachet de foi de placinta (foi subtiri)
- 350 gr branza feta
- 250 gr branza de vaci (sau urda)
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 250 ml apa minerala
- 70 ml ulei
- putina sare
- unt pentru uns tava (sau ulei)
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu unt sau cu ulei o tava dreptunghiulara de 35 cm x 40 cm.
2. Razuim branza feta sau o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci. Desfacem pachetul cu foi de placinta, luam o foaie si o intindem pe masa de lucru. Presaram branza pe foaia de placinta (nu prea multa) si strangem foaia, incretind-o ca pe un evantai.
3. Asezam foaia de placinta astfel incretita intr-un capat al tavii. Procedam in acelasi mod si cu restul foilor de placinta.
4. Punem intr-un bol ouale, laptele, apa minerala, uleiul si putina sare si le batem cu tel de sarma pana se omogenizeaza.
5. Turnam amestecul peste placinta din tava.
6. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 30 minute, pana se rumeneste frumos.
7. Servim placinta calda sau rece. Este la fel de buna!