Reteta de peste cu legume la cuptor poate fi o cina ideala. Buna este carnea, dar pentru a avea o alimentatie corecta este necesar sa consumam si peste.

Reteta de peste cu legume imbina armonios gustul de peste cu aromele legumelor si condimentelor si, cu siguranta, toata familia o va savura cu placere. Pentru reteta de peste cu legume folosim orice tip de peste ne place: ton, platica, macrou. Deoarece gatim reteta de peste cu legume in cuptor, bucataria se aeriseste repede si scapam usor de mirosul de peste.

Eu am ales sa pregatesc acesata reteta cu ton proaspat. Tonul este unul dintre cei mai gustosi pesti, in special cand este pregatit la cuptor. Tonul este un peste mare, osos, cu o carne frageda, fina si cu o textura uleioasa. Grasimea tonului contine omega 3 care ajuta la scaderea colesterolului si la protejarea sistemului cardio-vascular. Tonul este inrudit cu macroul si se gaseste proaspat, congelat sau conservat. Cu ton din conserva putem pregati o minunata reteta de paste cu ton si sos de rosii.

Orice fel de peste veti folosi, reteta  va iesi la fel de buna!

 

Ingrediente pentru reteta de peste cu legume la cuptor (pentru 4 portii):

 

  • 1 kg ton (sau platica, macrou)
  • 1 radacina de telina de marime mijlocie sau 5-6 tulpini de telina
  • 4 cepe uscate taiate felii
  • 4 cartofi taiati cuburi mici
  • 2 morcovi mari taiati rondele
  • 4 catei de usturoi taiati marunt
  • 100 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 100 ml supa de legume sau apa
  • 50 ml suc de lamaie (sucul de la o lamaie mica)
  • 1 lingura de mustar dulce
  • 1 lingura de cimbru sau o lingura de oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de peste cu legume la cuptor – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 180 grade (foc mediu).
  1. Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine pe exterior si in interiorul burtii si il uscam bine de apa cu hartie de bucatarie. Apoi il frecam cu sare, piper, cimbru sau oregano pe exterior si pe interior.
  1. Spalam bine legumele, le curatam, le taiem bucati si le punem intr-un bol mare. Adaugam sarea, piperul, cimbrul sau oregano si amestecam bine.
  1. Intr-un bol mic amestecam bine cu telul de sarma uleiul de masline, sucul de lamaie, mustarul si supa de legume (sau apa) pana se omogenizeaza.
  1. Intr-o tava de marime potrivita asezam intr-un strat jumatate din cantitatea de legume taiate. Asezam pestele deasupra stratului de legume si il acoperim cu restul de legume. Turnam peste ele amestecul de ulei de masline, suc de lamaie, mustar si supa de legume.
  1. Coacem pestele cu legume in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade (foc mediu) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste si lichidul se evapora, ramanand numai uleiul.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Peste cu Legume la Cuptor
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)