Aceasta reteta de paste cu branza feta si busuioc este una dintre cele mai rapide retete cu paste pe care le putem pregati. Dureaza doar timpul necesar pentru fierberea pastelor. Sosul de branza feta este gata in doua minute. Pentru aceasta reteta de paste cu branza feta si busuioc ne trebuie o branza feta moale si “untoasa”, care se topeste usor. Rosia proaspata adaugata la sfarsit, dupa ce pastele sunt gata, da o nota de prospetime pastelor.
Aceste paste cu branza feta si busuioc sunt delicioase! Pot constitui un pranz sau o cina rapida, la fel ca si reteta de paste cu broccoli si sos de smantana sau paste cu rosii uscate si busuioc.
Ingrediente pentru reteta de paste cu branza feta si busuioc:
- 250 gr paste (spaghete, linguine, etc.)
- 150 gr branza feta maruntita
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- ½ lingurita oregano uscat
- 1 rosie fara coaja si seminte taiata cubulete
- busuioc proaspat
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Fierbem pastele conform instructiunilor inscrise pe pachet intr-o cratita cu 3 litri de apa si sare.
2. Intr-o tigaie larga incalzim uleiul si calim usturoiul tocat marunt aproximativ o jumatate de minut, pana se ingalbeneste usor, ca sa-si lase aroma. Avem grija sa nu se arda, ca astfel devine amar.
3. Adaugam branza feta maruntita, o jumatate de lingurita de oregano si amestecam bine. Intr-un minut branza se transforma in crema. Luam tigaia de pe foc.
4. Cand pastele sunt fierte, le scurgem de apa, le punem peste sosul de branza din tigaie si amestecam bine. Daca vrem ca pastele sa fie mai cremoase, mai adaugam cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
5. Servim pastele fierbinti in farfurii. Punem deasupra bucati de rosie, piper proaspat macinat si frunze de busuoic din belsug.