Reteta de paste cu pui si sos de rosii este foarte gustoasa si usor de preparat. Deoarece acest fel de mancare trebuie consumat cat este fierbinte, este bine sa-l preparam atunci cand toata familia ia masa impreuna sau cand avem invitati la masa.
Ingrediente pentru reteta de paste cu pui si sos de rosii (pentru 4-5 portii):
- 1 pachet de paste (500 gr)
- 1 pui de 1 ½ kg taiat bucati
- 1 kg rosii proaspete pasate in blender sau 400 gr rosii din conserva
- 2 linguri pasta de tomate
- 100 ml ulei
- 80 ml vin rosu
- 1 ceapa tocata marunt
- 3 catei de usturoi intregi
- 1 morcov tocat marunt
- 3 tije de telina tocate marunt
- 150 gr cascaval ras (sau parmezan)
- 1 foaie de dafin
- 10 boabe de piper
- 8 boabe ienibahar
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de paste cu pui si sos de rosii – mod de preparare:
- Punem uleiul intr-o cratita sa se incalzeasca la foc mare si punem bucatile de pui sa se rumeneasca usor pe toate partile, dupa care le scoatem pe o farfurie.
- In uleiul ramas calim ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie putin, apoi adaugam si usturoiul si continuam sa le calim inca 1 minut.
- Punem inapoi in cratita bucatile de carne, stingem cu vin rosu si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul.
- Adaugam rosiile, pasta de rosii, sarea, boabele de piper si de ienibahar, foaia de dafin si apa calda (cat sa acopere bucatile de carne pana la jumatate). Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 minute, pana ce carnea este moale si sosul s-a ingrosat.
- Intre timp, fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor inscrise pe pachet, le strecuram si le punem pe un platou.
- Punem peste paste sosul de rosii si bucatile de pui, presaram piper proaspat macinat si cascavalul ras si servim imediat.
Reteta de paste cu pui si sos de rosii este gata! Pofta buna!
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Paste cu Pui si Sos de Rosii
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3 Review(s) Based on