Aceasta reteta de cannelloni cu carne si ciuperci este o reteta foarte gustoasa, care se prepara destul de usor, cu carne tocata si ciuperci proaspete sau din conserva. Putem prepara aceasta reteta de cannelloni cu carne si ciuperci cu sos bechamel, cu sos de smantana sau sos de rosii. Eu am preparat acesti cannelloni cu carne si ciuperci in sos de smantana. Pentru ca acesti cannelloni  sa fie moi si gustosi, este nevoie sa-i acoperim in intregime cu sos. Ii coacem la cuptor timp de 30 minute, intr-o tava inchisa ermetic cu o bucata hartie de copt peste care punem hartie de aluminiu. Inlaturam hartiile cu care am acoperit tava si  mai tinem tava inca 15 minute la cuptor, pana se rumeneste usor branza presarata deasupra. Folosind spanac proaspat sau congelat, putem umple canneloni cu spanac si branza. Pentru sos, putem folosi sos de rosii sau sos bechamel.

 

Ingrediente pentru reteta de cannelloni cu carne si ciuperci:

  • 500 gr cannelloni (1pachet)
  • 500 gr carne tocata de porc (sau amestec porc + vita)
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii + 150 ml (pentru pus in tava in care coacem cannelloni)
  • 1 lingurita oregano
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 1 bucata scortisoara
  • 150 gr cascaval ras
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 2

 

Reteta de cannelloni cu carne tocata si ciuperci – ingrediente pentru sosul de smantana:

  • 500 ml lapte
  • 300 ml smantana de gatit
  • 2 oua
  • 200 gr cascaval ras
  • 100 gr parmesan ras
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingurita nucsoara

Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 3

 

Reteta de cannelloni cu carne si ciuperci – mod de preparare:

  1. Preparam umplutura. Intr-o tigaie incapatoare incalzim uleiul si calim ceapa tocata si usturoiul cu un praf de sare, pana se inmoaie putin. Adaugam ciupercile si continuam calirea pana se evapora tot lichidul. Punem carnea tocata si continuam calirea pana carnea isi schimba culoarea intr-un bej deschis, amestecand incontinuu sa se marunteasca bine. Stingem cu vin si fierbem compozitia pana se evapora alcoolul.

2. Adaugam sucul de rosii, oregano, scortisoara, sarea, piperul si o cana de apa calda. Fierbem compozitia la foc mic timp de aproximativ o jumatate de ora. Lasam putin compozitia sa se mai raceasca, apoi adaugam cascavalul si patrunjelul si amestecam.

Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 4

3. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu unt sau cu ulei tava in care coacem acesti cannelloni cu carne si ciuperci. Punem pe baza tavii 150 gr sos de rosii.

4. Umplem cannellonni cu umplutura de carne si ciuperci folosind o lingurita. Putem sa umplem cannelloni mult mai usor cu mana, folosind o pereche de manusi subtiri, de unica folosinta. Asezam cannelloni direct in tava, peste sosul de rosii.

  Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 5

5. Intr-un bol amestecam bine cu telul de sarma laptele, ouale, smantana, cascavalul si praful de nucsoara. Turnam amestecul peste cannelloni. Presaram parmesanul ras si punem din loc in loc bucatele de unt.

  Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 6

6. Acoperim tava cu hartie de copt si hartie de aluminiu si coacem acesti cannelloni cu carne si ciuperci in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 30 minute. Inlaturam hartiile si mai tinem tava in cuptor inca 15 minute.

  Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 7

Servim acesti cannelloni cu carne si ciuperci calzi, cu o salata sau cu muraturi.

Cannelloni cu Carne si Ciuperci poza 8

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cannelloni cu Carne si Ciuperci
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)