Acesta reteta de paste cu bacon si sos bechamel am pregatit-o la cuptor si am aranjat ingredientele intr-un mod putin mai deosebit. Intr-o tava de tarta am asezat un cerc de la o tava de copt si am pus ingredientele in straturi. Astfel, aceste paste cu bacon si sos bechamel nu numai ca sunt foarte gustoase si consistente, dar sunt si foarte aspectuoase. Arata ca un tort! Aceasta reteta de paste cu bacon si sos bechamel se prepara in mod asemanator cu reteta de paste gratinate cu sunca si legume.

Ingrediente pentru reteta de paste cu bacon si sos bechamel:

  • 400 gr paste lungi (tagliatelle, spaghete)
  • 2 linguri ulei de masline + 2 linguri ulei pentru paste
  • 70 ml vin alb
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 250 gr ciuperci taiate felii subtiri
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 200 gr bacon taiat marunt (sau sunca afumata)
  • 200 gr branza gouda razuita (sau cascaval)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 3-4 linguri patrunjel tocat (sau busuioc, oregano)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 2

Reteta de paste cu bacon si sos bechamel – ingrediente pentru sosul bechamel:

  • 500 ml lapte cald
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • putina nucsoara
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare

Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 3

Reteta de paste cu bacon si sos bechamel – mod de preparare:

  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim putin ceapa, pana devine lucioasa. Adaugam baconul si ciupercile, sarea si piperul si continuam sa le calim pana scade lichidul lasat de ciuperci. Stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul. Punem smantana de gatit si mai fierbem ingredientele timp de aproximativ 2 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul.

Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 4

2. Punem sa fiarba apa intr-o oala. Cand apa incepe sa clocoteasca punem sare si adaugam pastele. Fierbem pastele numai jumatate din timpul de fierbere indicat pe pachet, deoarece paste se mai gatesc si in cuptor. Scurgem pastele de apa si le amestecam cu 2 linguri de ulei, pentru a nu se lipi intre ele.

3. In timpul in care fierb pastele, pregatim sosul bechamel. Incalzim laptele intr-o craticioara. In alta craticioara topim untul. Adaugam faina si amestecam bine cu un tel. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam energic cu un tel, pana se desface faina. Fierbem sosul pana se ingroasa putin, apoi oprim focul. Adaugam sarea, praful de nucsoara si oul si amestecam pana se incorporeaza.

  Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 5

4. Amestecam pastele cu sosul bechamel. Incalzim cuptorul la 180 grade.

5. Intr-o forma pentru tarta asezam un cerc de la o tava de copt si le ungem cu putin ulei sau unt. Asezam in interiorul cercului jumatate din cantitatea de paste. Presaram peste ele jumatatea din cantitatea de branza (sau cascaval). Peste branza punem amestecul de ciuperci si bacon.

  Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 6

Asezam intr-un strat uniform restul de paste. Deasupra punem restul de branza rasa (sau cascaval).

  Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 7

6. Introducem tava cu paste cu bacon si sos bechamel in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos.

  Paste cu Bacon si Sos Bechamel poza 8

Servim aceste paste cu bacon si sos bechamel fierbinti! Mie imi plac si cu o salata verde alaturi!

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paste cu Bacon si Sos Bechamel
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii