Mazarea este una dintre leguminoasele cele mai cunoscute si mai des folosite in alimentatie. Aceasta mancare de mazare cu pui este unul dintre cele mai indragite preparate de pe mesele romanilor. Pentru a pregati o mancare de mazare cu pui gustoasa adaugam morcovi, ardei gras rosu si marar proaspat.
Mazarea este bogata in proteine, glucide, vitamine si substante minerale. Contine proteina vegetala de buna calitate ce poate inlocui in perioada postului proteinele de origine animala. Mazarea are o combinatie inedita de elemente nutritive. Datorita amestecului de vitamine B1, B2, B6, C precum si a continutului de fier, mazarea constituie un “medicament”impotriva oboselii, a anemiei si intareste sistemul imunitar. Continutul de fibre o face utila in tratarea constipatiei.
Ingrediente pentru reteta de mancare de mazare cu pui:
- 500 gr carne de pui
- 1 kg mazare proaspata (sau congelata)
- 50 ml ulei
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 morcov taiat rondele
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 300 gr rosii proaspete (sau din conserva)
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingura de amidon alimentar sau 1 lingura de faina (optional)
- 1 legatuta de marar tocat
- 2-3 crengute de cimbru
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de mancare de mazare cu pui – mod de preparare:
- Condimentam bucatile de carne de pui cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim bucatile de pui pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou.
2. In uleiul in care am rumenit bucatile de carne de pui, punem legumele tocate si le calim 2-3 minute, pana se inmoaie putin.
Punem inapoi in cratita bucatile de pui, mazarea si apa calda pana cat sa le acopere.
Lasam mancarea sa fiarba la foc mediu spre mic, pana carnea si boabele de mazare sunt moi.
3. Cand mazarea este fiarta adaugam rosiile, pasta de rosii, cimbrul, sarea si piperul si continuam sa fierbem mancarea aproximativ 5 minute. Daca in timpul fierberii scade prea mult sosul, mai adaugam apa calda, in functie de cat de mult sos vrem sa avem la mancare.
Tip: Mie imi place ca aceasta mancare de mazare cu pui sa aiba mai mult sos. De aceea, am folosit o lingura de amidon de porumb pe care l-am diluat cu putina apa rece, pentru a obtine un sos mai legat.
4. Adaugam amidonul diluat in putina apa rece si mai fierbem aceasta mancare de mazare cu pui inca 2-3 minute. Oprim focul si adaugam mararul tocat!
Servim aceasta mancare de mazare cu pui calda, paine proaspata si o salata!
Adauga un comentariu





