Paste Gratinate cu Sunca si Legume

0
7824

Aceasta reteta de paste gratinate cu sunca si legume ne scoate din incurcatura atunci cand suntem in criza de timp si vrem sa pregatim ceva rapid, gustos si consistent! Aceste paste gratinate cu sunca si legume sunt un preparat delicios si consistent, ideal pentru o masa in familie! Ador pastele si le gatesc destul de des, deoarece se prepara repede, in nenumarate variante si combinatii. Retetele mele preferate sunt paste cu branza feta si busuioc si paste cu sos pesto de ardei copt.

Ingrediente pentru reteta de paste gratinate cu sunca si legume:

  • 500 gr paste scurte
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr sunca taiata cubulete
  • 300 gr cascaval ras
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 dovlecei mici razuiti (300 gr)
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • unt pentru uns tava + cateva bucatele de unt pentru pus deasupra (optional)

Ingrediente pentru reteta de paste gratinate cu sunca si legume

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie incalzim uleiul si calim putin ceapa cu sare si piper. Adaugam usturoiul taiat felii subtiri si il calim si pe acesta o jumatate de minut, ca sa-si lase aroma. Adaugam ardeiul si dovleceii si continuam calirea cateva minute, pana legumele se inmoaie si se evapora lichidul pe care il lasa. Oprim focul si lasam legumele sa se mai raceasca.

Pasul 1

2. Batem ouale intr-un bol. Adaugam smantana si laptele si amestecam bine cu telul. Condimentam cu sare si piper.Pasul 2

3. Fierbem pastele in apa clocotita in care am pus sare, cu 2 minute mai putin decat timpul de fierbere indicat pe pachet. Scurgem pastele de apa, le punem intr-un bol si le condimentam cu putina sare si piper. Adaugam peste paste 2/3 din amestecul de oua, smantana si lapte. Punem sunca, legumele calite, jumatate din cantitatea de cascaval si amestecam bine ingredientele.Pasul 3

4. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu unt o tava pentru cuptor si o presaram cu putin pesmet. Turnam in tava compozita de paste.Pasul 4

5. Adaugam restul de amestec de oua si smantana si punem restul de cascaval ras. Presaram cu putin pesmet si punem din loc in loc cateva bucatele de unt.Pasul 5

6. Coacem pastele gratinate cu sunca in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.

Paste Gratinate cu Sunca si Legume poza 7

7. Servim aceste paste gratinate cu sunca si legume cat sunt calde, alaturi de o salata!

Paste Gratinate cu Sunca si Legume poza 8Paste Gratinate cu Sunca si Legume poza 9

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paste Gratinate cu Sunca si Legume
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.